Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε μία σεμνή και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή,  την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, απένειμε τα Έπαθλα Αρετής «Κλειούς Μισιρλόγλου» για το 2022, παρουσία του Προέδρου, Dr. Αντώνιου Αυγερινού και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

Τα φετινά έπαθλα αρετής απονεμήθηκαν από το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε ανθρώπους με έντονο κοινωνικό, αλτρουιστικό και αλληλέγγυο έργο. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, αστυνομικοί και γιατροί, είτε για την συνολική τους κοινωνική προσφορά είτε για κάποια συγκεκριμένη ενάρετη πράξη που πραγματοποίησαν το 2022, υλοποιώντας την επιθυμία του αείμνηστου Αναστάσιου Μισιρλόγλου για επιβράβευση ανθρώπων για «την αυτοθυσία, την οποία επέδειξαν προς σωτηρίαν των πλησίον τους, ή κατά την περίθαλψιν  ασθενούντων ή την βοήθεια αναξιοπαθούντων και την υψηλή προσήλωσή τους εις τα ιδεώδη του ανθρωπισμού…….», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Την μεγάλη εκδήλωση του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κων/νος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Μελίνα Δερμετζοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, κα Άννα Ευθυμίου, κ. Κων/νος Γκιούλεκας,  κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο,  Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Αρχιμανδρίτης Κων/νος, εκπρόσωπος του ηγουμένου της Μονής Βλατάδων, η Διευθύντρια ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος,  κα Τζίνα Λεπτοκαρίδου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, καθώς και εκπρόσωποι όλων των Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης.

#########