Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), συμμετέχοντας στη διεθνή δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) “Heat Action Day” για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών (καύσωνας), διοργάνωσε με επιτυχία στην πλατεία εισόδου-εξόδου του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, μεγάλη δράση ενημέρωσης για την ορθή αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

Ειδικότερα, Κινητή Μονάδα Υγείας, στελεχωμένη από κλιμάκια του Ε.Ε.Σ με Κοινωνικούς Λειτουργούς, εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες και εθελοντές του Τομέα Υγείας και Τομέα Νεότητας, ενημέρωσε εκατοντάδες πολίτες  και τουρίστες για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών ενόψει του καλοκαιριού, διανέμοντας παράλληλα ενημερωτικό φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες αντιμετώπισης του καύσωνα. Παράλληλα, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας καθώς και δροσερά ροφήματα και νερά στους εκατοντάδες πολίτες που επισκεπτόταν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.   Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε το κοινό για τους κλιματιζόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που εκπονεί ο Ε.Ε.Σ. για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση.

#########