Ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία και αθρόα συμμετοχή τρείς Πανελλαδικούς, Νεανικούς, Μαθητικούς Διαγωνισμούς για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2021-2022. Η τελετή απονομής των βραβείων, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, στις 19:30, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσε τρείς Πανελλαδικούς Νεανικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, με τις ακόλουθες θεματικές: 1. Διαγωνισμός Δοκιμίου :  «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,1922-2022, Διωγμένοι από την όμορφη πατρίδα….», για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου. 2. Διαγωνισμός Ζωγραφικής :  «Ο Εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια»  για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου, 3. Διαγωνισμός Κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: «Φαντασία να υπάρχει» για μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄- Γ΄ Λυκείου.

Για να δείτε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/files/tomeas_neothtas_160622.pdf

Στην εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. (2/7) θα εκτεθούν τα έργα των μαθητών που διέπρεψαν στους παραπάνω διαγωνισμούς, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικά δρώμενα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

#########