Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως το μοναδικό πλήρες μέλος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας (I.L.S.F.) στην Ελλάδα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή αγώνων Ναυαγοσωστικής θάλασσας και πισίνας, στις 4 και 5 Ιουνίου 2022, στην παραλία Αρτέμιδας μπροστά από το γήπεδο (14:00-19:00) και στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ (09:00-13:00) αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, οι ναυαγοσωστικοί αγώνες του Ε.Ε.Σ, για τη διάδοση ναυαγοσωστικών δεξιοτήτων, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην κατηγορία Qualifying που θα οδηγήσει στη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής στο Riccioni της Ιταλίας και στην κατηγορία Open, η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα αγωνίσματα της Ναυαγοσωστικής. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της ασφάλειας στο νερό και η έγκαιρη αντίδραση σε περιπτώσεις πνιγμών ή τραυματισμών.

Σημειώνεται ότι η Ναυαγοσωστική ως Άθλημα, έχει αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), την Γενική Ένωση Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών (GAISF), την Ένωση των Αναγνωρισμένων από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών (ARISF), τη Διεθνή Ένωση Παγκόσμιων Αγώνων (IWGA) και το Διεθνές Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (CISM), στοχεύοντας στην προβολή της Ναυαγοσωστικής στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες που αποτελούν τη βάση ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

#########