Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σάββατο 8 Μάϊου 2021, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, βρισκόμενος στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπως άλλωστε πράττει διαρκώς και αδιαλείπτως τα τελευταία 144 χρόνια λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ. το Σάββατο 8 Μάϊου, έχοντας και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, θα διενεργήσει Rapid Test στους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος) από τις 11:00 έως τις 13:00. Τα test ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test) θα πραγματοποιούνται από το εξειδικευμένου προσωπικό και τους εθελοντές του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα, θα διανεμηθεί στο κοινό ενημερωτικό υλικό με oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ορθής χρήσης του Self Test κ.α.

Ξεκινάει το πρόγραμμα «COVID-19 Mobile Testing Initiative»

Πρέπει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη δράση, θα αποτελέσει το εφαλτήριο του προγράμματος «COVID-19 Mobile Testing Initiative» που χρηματοδοτείται από τη DG SANTE/Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς  Ημισελήνου (ΔΟΕΣ/IFRC) και υλοποιείται στη χώρα μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.