Νέα προειδοποίηση για μη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού, εξαιτίας των καλών επιδόσεων στην αντιμετώπισή του απηύθυνε ο καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. «Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα» τόνισε και υπογράμμισε πως σε 10 μέρες τα 17 κρούσματα μπορούν να γίνουν 227.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα αν κάνουμε λάθος και χαλαρώσουμε» και συμπλήρωσε πως «αρκεί ένα 5% ή 10% των πολιτών να μην πειθαρχήσει και θα μας βάλει αυτογκόλ».

Αναφερόμενος στις σημερινές ανακοινώσεις για τα κρούσματα του κορονοϊού, προειδοποίησε πως «αν χαλαρώσουμε, τα 17 μπορεί να γίνουν 117 και 227 σε 10 ημέρες» και τότε «δεν θα μιλάμε για άρση αλλά για παράταση των μέτρων» και επανέλαβε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση».

«Δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος», υπογράμμισε, ενώ ερωτηθείς για τη χρήση μασκών ανέφερες ότι «θα αναθεωρήσουμε την οδηγία. Σίγουρα θα δούμε αποστάσεις και απολύμανση των χρειών και ενδεχομένως μάσκες σε χώρους με πολύ συνωστισμό», καθώς και ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η πρόταση για μάσκες στα σχολεία».

#########