Η πιο εξελιγμένη μέθοδος σύσφιγξης με μία μόνο θεραπεία! Ο μεγαλύτερος εχθρός του γυναικείου σώματος βρήκε την «απάντησή» στην μέθοδο Thermage, η οποία εξαλείφει την χαλάρωση του δέρματος και την κυτταρίτιδα με μια μόλις συνεδρία!Οι θεραπείες σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες με το σύστημα Thermage,χρησιμοποιούνται με επιτυχία από το 2002, κατακτώντας τηνκορυφή στις εφαρμογές για μη επεμβατικό Lift στο πρόσωπο. Λόγω της μεγαλύτερης έκτασης, όμως,των περιοχών του σώματος, οι θεραπείες αυτές είχαν σημαντικό κόστος και μεγάλη διάρκεια (2-4ώρες ανά περιοχή).

Το 2007,είχαμε την εξέλιξη με τις ειδικές κεφαλές βαθύτερης επίδρασης(deep body tips – cellulite tips),με αποτέλεσμα να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και στο σώμα (μπράτσα, κοιλιά, περιοχή γλουτών,μηροί) τόσο σε σύσφιξη, όσο και σε μείωση της κυτταρίτιδας.Κατά το τέλος του 2008, παρουσιάστηκαν στηνΑμερική οι νέες κεφαλές deep tips XL 16cm2, οι οποίες από τις αρχές του 2009 ήλθαν και στην Ελλάδα.Aυτή είναι η πιο εξελιγμένη μορφή της θεραπείας που χρησιμοποιούμε και ήδη τα αποτελέσματατης είναι εντυπωσιακά.

Ποιες δυνατότητες έχουν οι νέες κεφαλές του συστήματος ;

Οι νέες κεφαλές deep tips XL 16cm2, καλύπτουν πέντε φορές μεγαλύτερη επιφάνεια ενώ έχουν επίδραση σε βαθύτερα στρώματα (υποδόριο, λιπώδης ιστός), επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη σύσφιξη και πιό άμεσο αποτέλεσμα. Η θεραπεία είναι τελείως ανώδυνη και χωρίς κανένα ερεθισμό μετά, ενώ διαπιστώνεται άμεση σύσφιξη από δύο έως έξι πόντους, σε μπράτσα, κοιλιά, μηρούς, περιφέρεια. Παράλληλα, “λειαίνονται” σημαντικά τα “βουναλάκια” της κυτταρίτιδας, από την σύσφιξη των λιποκυψελών. Η διάρκεια της συνεδρίας μειώθηκε στην μισή ώρα για μπράτσα ή κοιλιά και στην μία ώρα για μηρούς και περιφέρεια, ενώ με τον ειδικό τρόπο που εφαρμόζεται καλύπτει μεγαλύτερες επιφάνειες σώματος και έγινε πολύ πιο προσιτή οικονομικά.

Πως ακριβώς εφαρμόζεται η μέθοδος;

Με το Thermage, έχουμε εφαρμογή RF μέσω ειδικής κεφαλής, στις περιοχές με προβλήματα τοπικού πάχους, χαλάρωσης και κυτταρίτιδας). Γίνεται με ειδικό τρόπο σάρωση των περιοχών με 4-5 «περάσματα», κάνοντας ταυτόχρονα ομαλοποίηση (λείανση) και διόρθωση στο περίγραμμα του σώματος (γλυπτική).

Aπαιτείται κάποια προετοιμασία πριν τη θεραπεία;

Δεν απαιτείται κάποια προετοιμασία. Συνίσταται μόνο αποφυγή ερεθισμού της περιοχής τις μέρες πριν από την θεραπεία (πχ με Laser αποτρίχωσης, μεσοθεραπείες κλπ)

Για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί το αποτέλεσμα;

Διαρκεί για δύο με δυόμιση χρόνια με μία θεραπεία και γύρω στατρία με τρεισήμισι με την διπλή.

Μπορεί να γίνει επαναληπτική θεραπεία στη συνέχεια;

Συνήθως κάνουμε συντήρηση, με μία θεραπεία ανά διετία.

Έχει ακουστεί ότι το Thermage καταστρέφει τους ιστούς. Τι απαντάτε σε αυτό;

Μόνο τα πρώτα χρόνια, με τις εφαρμογές RF με τις παλαιότερες συσκευές που δεν είχαν ψύξη και έλεγχο της θερμοκρασίας, όπως το Thermage NXT που τώρα χρησιμοποιούμε, είχαμε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις με μικρές βλάβες στο δέρμα. Από το 2008 και μετά, η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής και πολύ ανώδυνη,
χωρίς βλάβη στους ιστούς.

Απαιτείται κάποια αγωγή μετά την θεραπεία και κατά πόσο μπορεί να εκτεθεί κάποιος στον ήλιο;

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη αγωγή, παρά μόνο καλή ενυδάτωση για τις επόμενες δύο-τρείς ημέρες. Στον ήλιο μπορεί να βγει κάποιος την επόμενη μέρα μετά την θεραπεία χωρίς να απαιτείται χρήση αντηλιακού. Το Thermage   γίνεται όλες τις εποχές του έτους.

 

 

 

Παναγωτης  Σάνδρης  
Πλαστικός  Χειρουργός

Eχει ειδικευτεί στην Γεν.Χειρουργική , στα πλαίσια της Πλαστικής Χειρουργικής.Ειναι Επιστημονικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος της LaserMed.Ελαβε την ειδικότητα τηςΠλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Νοσοκομείο “Μεταξά”.Ειναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς ,της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής  και   Ιδρυτικό μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ,και μέλος  της European Society for Aesthetic Laser Surgery / full member.Εχει πολλές δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτετρικό.

Info: sandris@lasermedcenter.gr

#########