Μα, στα αλήθεια, δεν είναι φορές που έχεις τείνει το χέρι σου για να προσφέρεις την παραμικρή βοήθεια και έχεις νιώσει αυτή τη χαρά και τη γαλήνη;
«Το να δίνεις είναι η υψηλότερη έκφραση της ανθρώπινης δυνατότητας. Στην ίδια την πράξη της προσφοράς βιώνω τη δύναμή μου, τον πλούτο μου, την ικανότητά μου. Αυτή η εμπειρία της αυξημένης ζωτικότητας και δυνατότητας με γεμίζει ευδαιμονία. Αισθάνομαι τον εαυτό μου να πλημμυρίζει, να προσφέρει, είμαι γεμάτος ζωή και επομένως ευτυχισμένος. Το να δίνω με γεμίζει με περισσότερη χαρά από ό, τι το να παίρνω όχι επειδή είναι μία πράξη με την οποία στερούμαι κάτι, αλλά επειδή μέσα στην ίδια την πράξη του δοσίματος έγκειται η εκδήλωση της ζωντάνιας μου.» Κάπως έτσι όριζε τη δύναμη της προσφοράς ο πολυβραβευμένος ψυχολόγος, ψυχίατρος, συγγραφέας και φιλόσοφος, Erich Fromm.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν θέσει ως στόχο να βιώνουν αυτό το συναίσθημα καθημερινά και έχουν κάνει αυτοσκοπό της ζωής τους την προσφορά σε θεμελιώδη αγαθά, όπως αυτό της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτοί οι άνθρωποι, σήμερα χρειάζονται τη δική μας βοήθεια.

Ναι, την έμπρακτη βοήθειά μας, που μπορούμε να παρέχουμε ακόμη κι αν δεν είμαστε δίπλα τους. Ακόμη κι αν δεν αγοράζουμε τις γάζες που μπορεί να χρειαστούν, αν δεν κρατάμε την ακτινογραφία μπροστά από το φωτεινό πίνακα του ιατρείου, αν δεν συνεισφέρουμε στην ομαλή εξέλιξη ενός χειρουργείου. Μπορούμε να είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε, ακόμη κι όταν δεν είμαστε εκεί.

Αυτή η βοήθεια, είναι πολύτιμη.

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 17 αντιπροσωπείες ανά τον κόσμο. Στόχος τους; Να διασφαλίσουν για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη το δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση και σε αυτή την αποστολή, μπορούμε να γίνουμε αρωγοί.

«Πρόσφερε έμπρακτα βοήθεια στους Γιατρούς του Κόσμου με ένα τηλεφώνημα στο 19380 με χρέωση 2,60€ από σταθερό και 2,48€ από κινητό».