Η Γιορτή του Πατέρα είναι μια μοναδική Ημέρα αφιερωμένη στην πολύτιμη σχέση πατέρα-παιδιού. Τη μέρα αυτή αφιερώνουμε στους μπαμπάδες, όσους είναι δίπλα μας, αλλά και σε όσους ζουν μέσα μας. Όλοι έχουμε πατέρα, ακόμα και αν δε ζει. Και για τα παιδιά που έχουν βιώσει τη σημαντική απώλεια του πατέρα, η μέρα αυτή είναι ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμήσουν τις πολύτιμες στιγμές μαζί του, τα όσα έμαθαν, ένιωσαν και κληρονόμησαν από αυτόν.

Είναι και μια μέρα ευαισθητοποίησης για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο περιβάλλον παιδιών που έχουν χάσει το γονιό τους καθώς συχνά αναβιώνει ο θρήνος τους, γεγονός που μας δίνει την αφορμή να τα προσκαλέσουμε να μοιραστούν τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις και τα συναισθήματά τους.

Η Μέριμνα προσφέρει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που βιώνουν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων. Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα διοργανώνουμε εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών για να χρηματοδοτηθούν κύκλοι στήριξης παιδιών και εφήβων που βιώνουν την απώλεια του πατέρα (ο κάθε κύκλος στήριξης διαρκεί περίπου τρεις μήνες και το απαιτούμενο ποσό χρηματοδότησης της υλοποίησης είναι χίλια ευρώ).

Η δική σας συνεισφορά, τα άρθρα σας και η επικοινωνία της πρόσκλησης συμμετοχής στην εκστρατεία στο ευρύ κοινό, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική την περίοδο αυτή της πανδημίας, καθώς δυστυχώς έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των παιδιών που θρηνούν την απώλεια αγαπημένου προσώπου λόγω του Covid-19 ή άλλης απειλητικής για τη ζωή ασθένειας, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο πλευρό του και να το αποχαιρετίσουν.

Ο πόνος κάθε σημαντικής  απώλειας για να είναι υποφερτός θέλει μια ζεστή «αγκαλιά». Ας την δημιουργήσουμε όλοι μαζί στις 18-19-20 Ιουνίου.

Τρόποι συμμετοχής στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών
#MpampaMouZeisGiaPantaStinKardiaMou #Μέριμνα :