Αναβαθμίστηκαν οι χώροι του ΜΗΤΕΡΑ καθώς και το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ που καλύπτει πλέον όλες τις βασικές ειδικότητες της Κλινικής Παιδιατρικής. Με την επαναδειοδότησή του, το ΜΗΤΕΡΑ είναι πλέον η μεγαλύτερη ιδιωτική Κλινική στην Ελλάδα με 501 κλίνες

.

 

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου ορόφου VIP του ΜΗΤΕΡΑ και των νέων χώρων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 από τον Πρόεδρο της MIG και Αντιπρόεδρο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέα Βγενόπουλο.Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Mr. Daniel B. Smith, o Νομάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.Στην τελετή απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Διατροφής & Άθλησης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

 


Το ΜΗΤΕΡΑ, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών και των χώρων του, ολοκλήρωσε ανακαίνιση 8.000m2 που περιλαμβάνει:

  • Ανακαίνιση του συγκροτήματος χειρουργείων του 1ου επιπέδου με δημιουργία 6 νέων χειρουργικών αιθουσών, ως συμπλήρωμα στις 6 υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες, 21 πολυτελών αιθουσών ανανήψεων ασθενών, ειδικό χώρο προνάρκωσης παίδων. Συνολικά σήμερα έχει 20 σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, 6 αίθουσες μαίευσης και 17 αίθουσες ωδινών.
  • Πλήρη ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του 1ου ορόφου που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και διαθέτουν φιλόξενους χώρους υποδοχής – αναμονής επισκεπτών και γυναικολογικά εξεταστήρια, προκειμένου να εξυπηρετούνται  περισσότερες γυναίκες.
  • Πλήρη ανακατασκευή όλων των δωματίων σε 6ο και 7ο όροφο.
  • Δημιουργία VIP ορόφου (7ος ), με 1 μεγάλη σουίτα, 3 Lux σουίτες και 1 Lux μονόκλινο.

 

Το ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ1865 για διακομιδή νεογνών ως Κινητή Μονάδα, καθώς και υποστήριξη των νέων μητέρων μετά την έξοδό τους με την υπηρεσία «ΜΗΤΕΡΑ στο σπίτι».

 

Παράλληλα, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός παιδιατρικός φορέας της χώρας, προχώρησε σε:

 

  • Σύσταση ολοκληρωμένου παιδιατρικού κέντρου για πρώτη φορά στην Ελλάδα  με εξειδικευμένα τμήματα που αφορούν στα παιδιά και τους εφήβους: ολοκληρωμένο καρδιολογικό – καρδιοχειρουργικό κέντρο, εφηβικής ιατρικής, αναπτυξιακής ιατρικής,  παχυσαρκίας – διατροφικών διαταραχών, παιδογαστρεντερολογίας, παιδικού διαβήτη, παιδοενδοκρινολογίας κλπ.
  • Δημιουργία νέων Τμημάτων: η μόνη ιδιωτική κλινική με εξειδικευμένο παιδονευροχειρουργικό τμήμα.
  • Πλήρη ανακατασκευή των χώρων και δημιουργία παιδιατρικού ορόφου (5ος) με 29 δωμάτια, 1 σουίτα και εξοπλισμένο παιδότοπο με δανειστική βιβλιοθήκη.

Σε εφημερία 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ καλύπτει όλες τις ειδικότητες της Κλινικής Παιδιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της παιδονευροχειρουργικής, παιδοΩΡΛ και παιδοορθοπαιδικής.

Στρατηγικός στόχος, άλλωστε, του Ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι η ίδρυση Κλινικών που λειτουργούν ως Κέντρα Αναφοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στην αιχμή της ιατρικής επιστήμης

#########