Το νέο σκεύασμα – Tantum Verde Στοματικό Εκνέφωμα 0,15% 30ml, με δραστική ουσία την βενζυδαμίνη παρουσιάζει εξαιρετικά ειδική και στοχευμένη αποτελεσματικότητα

 Είναι το μόνο φαρμακευτικό προϊόν στην κατηγορία του που ενδείκνυται για χρήση σε παιδιά όλων των ηλικιών

Η Angelini Pharma Hellas ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία μιας νέας αποτελεσματικής και αξιόπιστης θεραπευτικής επιλογής που ενδείκνυται ως συμπληρωματική αγωγή για την ανακούφιση από τα συμπτώματα των φλεγμονωδών καταστάσεων του βλεννογόνου της στοματικής κοιλότητας και του φάρυγγα. Το νέο σκεύασμα Tantum Verde Στοματικό Εκνέφωμα (Spray) 30ml , με δραστική ουσία την βενζυδαμίνη παρουσιάζει εξαιρετικά ειδική και στοχευμένη αποτελεσματικότητα και είναι το μόνο φαρμακευτικό σκεύασμα της θεραπευτικής κατηγορία του που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και ενδείκνυται για χρήση σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του πονόλαιμου αλλά και των παθήσεων της στοματικής κοιλότητας είναι η οξεία φλεγμονή του βλεννογόνου της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας και συνοδεύεται συνήθως από συμπτώματα όπως το οίδημα, ο πόνος, η θερμότητα, η ερυθρότητα έως και η απώλεια κατάποσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 4 στις 5 περιπτώσεις πονόλαιμου είναι ιογενούς προέλευσης , ενώ οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού που μπορεί να οδηγήσουν σε πονόλαιμο είναι συχνότερες στα παιδιά.

Ο πόνος στο λαιμό μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στην καθημερινότητα  και η θεραπευτική προσέγγιση επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ο Νίκος Κόντος,, Consumer Healthcare BU Head BG – GR  της Angelini Pharma ανέφερε σχετικά «Καθώς η αυτοθεραπεία ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο στην υγειονομική περίθαλψη, η Angelini Pharma συνεχίζει να επενδύει σε έρευνα για την ανάπτυξη νέων τύπων για τη θεραπεία μικρών παθήσεων και την έγκριση ασφαλών και αποτελεσματικών δραστικών ουσιών που μπορεί να αποτελέσουν επιλογές αυτοθεραπείας. Η Angelini εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο στην φροντίδα καταναλωτή με ένα νέο στοματικό εκνέφωμα με βενζυδαμίνη που παρέχει μια αποτελεσματική και ασφαλή ανακούφιση και επίλυση των συμπτωμάτων των φλεγμονωδών καταστάσεων στης στοματοφαρυγγικής κοιλότητας, με ευχάριστη γεύση φρεσκάδας μέντας, που καλύπτει τις ανάγκες όλων των παιδιών αλλά και ενηλίκων που πάσχουν από πονόλαιμο».

Σύμφωνα με έρευνες η δραστική ουσία βενζυδαμίνη συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση και ανακούφιση του πονόλαιμου, καθώς παρουσιάζει εξαιρετικά ειδική και στοχευμένη αποτελεσματικότητα, μειώνοντας τα συμπτώματα που σχετίζονται με μια τοπική φλεγμονώδη κατάσταση στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα. Η δε δράση της είναι συνδυαστική, με  αναλγητική, αναισθητική και, παράλληλα, αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη επίδραση. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε πρόσφατη έρευνα σε 320 παιδιάτρους, γιατρούς και φαρμακοποιούς, η συντριπτική πλειονότητα (98%) συμφώνησε ότι ο συνδυασμένος μηχανισμός δράσης της βενζυδαμίνης ήταν πλεονεκτικότερος έναντι άλλων τοπικά χορηγούμενων φαρμάκων.

Επιπλέον, η χορήγηση της δραστικής ουσίας μέσω ψεκασμού καθίσταται ιδανική, ιδιαίτερα για μικρότερα παιδιά, καθώς είναι ασφαλής και ευκολότερη, χωρίς να τα ταλαιπωρεί, κάνοντάς τα πιο δεκτικά απέναντι στην εφαρμογή της, αποτελώντας προτιμητέο τρόπο χορήγησης.

Μηχανισμός δράσης της Βενζυδαμίνης

Η βενζυδαμίνη είναι ένας ασθενής αναστολέας της σύνθεσης των προσταγλανδινών, ενώ είναι ένας ισχυρός αναστολέας των προφλεγμονωδών κυτοκινών  που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη διαπερατότητα των αγγείων και την αναστολή της μετανάστευσης των λευκοκυττάρων και την αποκοκκίωση στο σημείο της φλεγμονής.

  • Παρέχει αναλγητικό αποτέλεσμα δρώντας έναντι της φλεγμονώδους αλληλουχίας μέσω αναστολής της σύνθεσης προφλεγμονωδών κυτοκινών, συμπεριλαμβανομένου του TNF-α και της IL-1β, χωρίς να επηρεάζει σημαντικά άλλα προφλεγμονώδη (IL-6 και 8) ή αντιφλεγμονώδεις κυτοκίνες (IL-10, IL-1) .
  • Παρέχει τοπικό αναισθητικό αποτέλεσμα μέσω της άμεσης δράσης στους ευαίσθητους νευρώνες μειώνοντας την μετάδοση του σήματος πόνου.

Η ικανότητα της βενζυδαμίνης να συγκεντρώνεται στους φλεγμονώδεις ιστούς, με χαμηλή συστηματική έκθεση, είναι ένα σαφές πλεονέκτημα που περιορίζει τις πιθανές συστηματικές παρενέργειες.

To Tantum Verde Spray 30ml είναι κατάλληλο για παιδιά όλων των ηλικιών και για όλη την οικογένεια.

 

#########