Αρχική Άρθρα Υγείας Μία αναντικατάστατη θεραπεύτρια στο ….σπίτι σας!

Μία αναντικατάστατη θεραπεύτρια στο ….σπίτι σας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Ιαματικό φυτό

Να γιατί κάθε σπίτι πρέπει να έχει στο μπαλκόνι ή τον κήπο του ΦΥΣΙΚΗ αλόη!

Όχι μόνο μία γλάστρα. Όσες μπορείτε περισσότερες! Άλλωστε στην κάθε γλάστρα μετά από λίγο καιρό θα εμφανιστούν άλλες ρίζες αλόης που μπορείτε να μεταφυτέψετε. Μπορείτε κάθε μέρα να έχετε το δικό σας φύλο και να μην έχετε ανάγκη κανέναν. Όμως υπάρχουν και παραγωγοί που με πολύ αγάπη συντηρούν εκατοντάδες φυτά για να μπορούν να κόβουν κάθε μέρα τα φύλλα και να τα κάνουν αποστολή στο σπίτι του ενδιαφερόμενου. Ψάξτε βρείτε τον δικό σας παραγωγό και κάθε μήνα μπορείτε σε μόνιμη βάση να έχετε 10 φύλλα πχ.  Να λιώσετε το ζελέ στο μίξερ και να τον πιείτε . Ή να αλείψετε το πρόσωπό σας με το ζελέ που μένει από την μέσα μεριά του φύλλου. Ρωτήστε τον παραγωγό , έναν «ψαγμένο» φαρμακοποιό , ή έναν «ψαγμένο» γιατρό. Θα σας πουν συνταγές μακροζωίας  και ότι πρέπει να κάνετε για την περίπτωσή σας !Μην ανησυχείτε για τα φύλλα γιατί διατηρούνται πολύ καιρό και εκτός ψυγείου.

Αυτά ….από  προσωπική μου εμπειρία

«Τέσσερα είναι τα βασικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου, τα δημητριακά το σταφύλι, η ελιά και η αλόη. Το πρώτο τρέφει, το δεύτερο ανυψώνει το πνεύμα, το τρίτο δίνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει.» Χριστόφορος Κολόμβος  1451-1506

Η λέξη «αλόη» προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «alloeh» και σημαίνει πικρή και λαμπερή ουσία ενώ η λέξη «βέρα», έχει τη ρίζα της στη λατινική και σημαίνει «αληθινός».

Ο Κολόμβος την είχε πάντα στις καραβέλες του…ήταν ο γιατρός του. Η Κλεοπάτρα την χρησιμοποιούσε καθημερινά για την ομορφιά της  ενώ , η Νεφερτίτη έκανε μπάνιο μόνο με το χυμό της. Ο Αριστοτέλης , δάσκαλος του Μέγα Αλεξάνδρου τον προέτρεψε να οργανώσει ολόκληρη εκστρατεία προκειμένου να την έχει άφθονη για την ίαση των πληγών των στρατιωτών του , κατακτώντας το νησί Σοκότρα όπου η αλόη είναι αυτοφυής σε μεγάλες εκτάσεις.

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ 2.200 π.Χ.

Η πρώτη τεκμηρίωση της Aloe vera αποτυπώνεται σε πήλινους πίνακες των Σουμερίων της πόλης Νιππούρ που χρονολογούνται από το 2.200 π.Χ..
Οι άνθρωποι αυτής της εποχής είχαν ήδη επίγνωση των επιπτώσεων καθαρισμού της αλόης για τα έντερα.
Σε αυτή την περίοδο της ιστορίας οι ασθένειες, θεωρούνται δαιμονική κατοχή του σώματος και μόνο ένα θεϊκό φυτό, όπως η αλόη είχε τη φυσική δύναμη για να ξορκίσει τους δαίμονες.

 ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η πρώτη γνωστή γραπτή  μαρτυρία σχετικά με την θρεπτικότητα του  χυμού  του φυτού Aloevera υπαρχει ήδη πριν από 6.000 χρόνια  στην αρχαία Αίγυπτο. Αλόη θεωρήθηκε ως ιερό φυτό με  τα μυστικά για την ομορφιά, την υγεία και την αθανασία. Τόσο η Κλεοπάτρα,οσο και η Νεφερτίτη το χρησιμοποιούσαν  ως μέρος της καθημερινής φροντίδα του δέρματος  και της ομορφιάς τους. Η χρήση της αλόης είχε θεωρηθεί ως η επιδίωξη της σωματικής ομορφιάς. Ακόμη και οι νεκροί ταριχεύονταν  με aloevera, λόγω της αντι-βακτηριακής και αντιμύκητιακες ιδιότητες.

Η Αλόη ήταν γνωστή ως το «φυτό της αιωνιότητας». Αντιφλεγμονώδης, και σαν  καταπραϋντικό του πονου τεκμηριώθηκαν στον «πάπυρο Eber» το 1.550 π.Χ..

Οι Μωαμεθανοί της Αιγύπτου είχαν την Aloevera ως ένα θρησκευτικό σύμβολο, και πίστευαν ότι ως ιερό σύμβολο που κρέμεται στην πόρτα θα τους προστατεύσει από τις συκοφαντίες και την κακή ενέργεια.

Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν την AloeVera  για τη θεραπεία της φυματίωσης.  Στην αρχαία Αίγυπτο, όταν ένας Φαραώ πέθανε, η  τελετή της κηδείας γινόταν με πρόσκληση που η τιμή  περιλάμβανε ένα κιλό της Αλόης.

Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το δύσοσμο μίγμα Αλόη και μύρο για την ταρίχευση και το τοποθετούσαν με τα ρούχα ταφής.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου aloevera χρησιμοποιήθηκε ευρέως για την φαρμακευτική αγωγή στις χώρες της Ασίας. Είναι τεκμηριωμένο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος απασχολείται με τη χρήση του χυμού αλόης για να επουλωθούν οι πληγές  των πολεμιστών  του (356-323 π.Χ.) ο Αλέξανδρος μετάφερε  καροτσάκια που φυτεύτηκαν Aloe vera για πρακτικούς λόγους, ώστε να έχουν φρέσκα προϊόντα  κατά τη διάρκεια διαφόρων εκστρατειών στις μάχη του.

Λέγεται, ότι ο Αριστοτέλης έπεισε τον Μέγα Αλέξανδρο να καταλάβει το νησί Socotra ειδικά για να έχει την  πολύτιμη αλόη.  Με αυτό τον τρόπο ο Αλέξανδρος απόκτησε  επαρκή φαρμακευτική αγωγή για να επουλωθούν οι πληγές των στρατιωτών του.

ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗΣ

Προς όφελός τους οι Ρωμαίοι ακολούθησαν τη σοφία των Αιγυπτίων και των Ελλήνων χρησιμοποιώντας επίσης τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού Aloevera. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Νέρωνα γύρω στο 50 π.Χ., οι Διοσκουρίδης γιατρός και φυσιοδίφης ταξίδεψαν στο σύνολο της Ανατολής έκαναν έρευνα νέων μεθόδων της φαρμακευτικής αγωγής.

Έγραψαν αρκετά βιβλία διδασκαλίας για φαρμακευτική η οποία περιελάβανε πολλές συνταγές για τη θεραπεία των αμέτρητων ασθενειών. Σε εκτενή κεφάλαια του με βάση τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας των φυτών, περιγράφει την αλόη ως ένα από τα αγαπημένα φυτά θεραπειών του.

Συνιστάται η χρήση του χυμού αλόης για πολλές σωματικές διαταραχές, όπως η θεραπεία των πληγών, γαστρεντερικές ενοχλήσεις, ουλίτιδα, αρθραλγία, ερεθισμό του δέρματος, εγκαύματα, ακμή, απώλεια μαλλιών κ.λπ.

ΚΟΛΟΜΒΟΣ

Νέοι κόσμοι ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια της aloevera.Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν γνωστό ότι είχε aloevera  σε γλάστρες στο στόλο των πλοίων του και το φυτό χρησιμοποιούσε  για να θεραπεύσει τις πληγές των μισθοφόρων του.

Κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, η Ισπανία φυτεύει την aloevera ,για να διαδώσει το φυτό σε περιοχές όπου δεν είχε ακόμη καλλιεργηθεί.

Σήμερα οι μοναχοί θεωρούνται ως καλά εκπαιδευμένοι  θεραπευτές -. Οι Μάγια Ινδοί βάφτισαν το χυμό του φυτού της ερήμου, όπως η «πηγή της νεότητας»

ΚΙΝΕΖΙΚΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ

Στην κινεζική κουλτούρα, η αλόη έχει ένα σημαντικό συστατικό για ιατρικές θεραπείες από την εποχή του MarcoPolo . Το βιβλίο θεραπεία του Shi-Shen περιγράφεται aloevera ως η «Μέθοδος της Αρμονίας» – το φυτό  διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των Κινέζων. Η ιαπωνική κουλτούρα εκτιμά, επίσης, σε μεγάλο βαθμό το φυτό αλόη, στην Ιαπωνία ήταν γνωστό ως το «φυτό Royal», ο χυμός που καταναλώνεται ως ελιξίριο. Στην Κίνα ο χυμός της Αλόης χρησιμοποιείται για να καθαρίζει  όλα τα εξανθήματα. Οι Ρώσοι την ονόμασαν  AloeVera , «το ελιξίριο της μακροζωίας».

Στον 7ο αιώνα οι Κινέζοι MedicasMateria έγραψαν για τη χρήση της Aloevera για την ιγμορίτιδα και άλλες δερματικές παθήσεις.

Κατά το NativeAmerican οι Ινδοί χρησιμοποιούν την Αλόη για τις μαλακτικές και αναζωογονητικές δυνάμεις της.

Στην ινδική ιατρική Ayurvedic, η αλόη χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές, όπως αναζωογονητικές θεραπείες και να σταθεροποιηθεί το καρδιαγγειακό σύστημα. Η Αλόη θεωρείται ως το φυτό της ισορροπίας μεταξύ pitta, Kapha και Vata – η αλόη είναι ένα από τα πολύ λίγα φυτά που κατέχουν αυτές τις ιδιότητες!

Ο Χριστόφορος Κολόμβος είπε κάποτε «Τέσσερα λαχανικά είναι απαραίτητα για την ευημερία του ανθρώπου: σιτάρι, το σταφύλι, η ελιά και αλόη. Το πρώτο τρέφει τον ίδιο, το δεύτερο τρέφει το πνεύμα του, το τρίτο φέρνει αρμονία και το τέταρτο θεραπεύει αυτόν.

Στις αρχές του Μεσαίωνα γύρω στο 1100,  μια  Benedictine καλόγρια, που περιγράφει την αλόη ως θεραπεία για τον  ίκτερο, γαστρικές μολύνσεις, την ημικρανία, την τερηδόνα και τα έλκη.

Στον Ψαλμό 45:8 α λέει, «Όλα τα ρούχα σας είναι αρωματικά με σμύρνα, την αλόη και Cassia.» Αλόη χρησιμοποιήθηκε με την ευκαιρία του γάμου του βασιλιά, ίσως γάμο του Βασιλιά Σολομώντα. Στο Άσμα Ασμάτων 4:14 b λέει, «… σμύρνα και την αλόη, μαζί με όλα τα καλύτερα μπαχαρικά.»  Τα σαρκώδη φύλλα που περιέχονται αλοΐνης, μια ουσία η οποία, διαλύεται σε νερό και προστίθεται σε μύρο, χρησιμοποιήθηκε σε βιβλικούς χρόνους για άκρως τελειοποιήσει την τέχνη τους ταρίχευση  John 19:. 38-40 λέει, «Και μετά από αυτά τα πράγματα ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας, είναι ένας μαθητής του Ιησού, αλλά  για το φόβο των Ιουδαίων, ζήτησε από τον Πιλάτο αν θα μπορούσε να πάρει το σώμα του Ιησού. και ο Πιλάτος του δίνει την  άδεια, και πήρε το σώμα του Ιησού και μαζι με τον   Νικόδημο  φέρνοντας ένα μείγμα από σμύρνα και την αλόη

Η αλόη είναι ένα αυτοφυές φυτό που φύεται σε θερμές περιοχές του πλανήτη, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται σε αφθονία.

Συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σπαράγγι και το γογγύλι και αυτή η συγγένεια φαίνεται κατά την ανθοφορία της. Στην Αφρική, το ύψος της φτάνει τα 4 μέτρα και τα φύλλα της έχουν μήκος περίπου 60 εκατοστά. Τα άνθη της έχουν χρώμα από ανοιχτό πράσινο μέχρι κόκκινο που περνάει από κίτρινο και πορτοκαλί. Τα φύλλα είναι μακριά, πλατιά, λογχοειδή, παχιά και χυμώδη και έχουν αγκάθια και από τις δύο πλευρές.

Η ιδιαίτερη ικανότητά της να κατακρατεί νερό είναι αυτή που τη βοηθάει να επιβιώνει σε ακραία καιρικά φαινόμενα ξηρασίας αλλά και υψηλών θερμοκρασιών. Με κάποιο πολύπλοκο μεταβολισμό, το νερό μετασχηματίζεται σε ένα διαφανές ζελατινώδες υγρό, που είναι και το χαρακτηριστικό όλων των ιδιοτήτων της.

Το φύλλο της αλόης αποτελείται από τέσσερα στρώματα: το φλοιό, τον υποφλοιώδη χιτώνα, το στρώμα της κόλλας και το παρέγχυμα ή πολφός, που είναι το στρώμα το οποίο περιέχει το πολύτιμο ζελέ.

Η αλόη καλλιεργείται σε πολλές χώρες με τροπικό και ημιτροπικό κλίμα, όπως στις Ινδίες, στην Κίνα, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, στα νησιά Barbados, στη Τζαμάικα, στη Νότια Αφρική, στην Αίγυπτο, σε περιοχές του Μεξικού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάποιες από τις μεγαλύτερες φυτείες βρίσκονται στο Τέξας καθώς και στην Κεντρική και Νότια Φλόριντα.

Η καλλιέργεια της αλόης είναι ιδιαίτερη επίπονη, γιατί όλες οι εργασίες, όπως το φύτεμα, η περιποίηση και η συγκομιδή γίνονται με τα χέρια. Αν υπολογίσει κανείς και την κατεργασία, μπορούμε να αντιληφθούμε, γιατί σαν πρώτη ύλη, η αλόη κοστίζει ακριβά.

Πριν από το φύτεμα, το έδαφος οργώνεται και λιπαίνεται. Η φυτεία δίνει καλή σοδιά από το πρώτο κιόλας έτος. Η αλόη είναι πολυετές φυτό, φυτεύεται εύκολα σε οποιαδήποτε γλάστρα και σε κοινό χώμα, στο οποίο πρέπει να περιέχεται μικρή ποσότητα άμμου. Η καλύτερη εποχή για φύτεμα είναι μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου.

Η αλόη αγαπάει το φως, αλλά χρειάζεται ελάχιστο νερό, γι΄αυτό, να προσέχετε με το πότισμα, που καλό είναι να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Δεν κινδυνεύει από παράσιτα, μόνο από μύκητες, και αυτό, αν την ποτίζετε συχνότερα από όσο πρέπει.

Συστατικά της Αλόης

Ο χυμός της αλόης είναι γεμάτος με πολύτιμα θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά, περισσότερα από 150 και ο αριθμός τους αυξάνεται, καθώς οι επιστήμονες ερευνούν και ανακαλύπτουν και άλλα.

Η αλόη περιέχει αμινοξέα (τα οκτώ βασικά και άλλα μη βασικά), ανθρακινόνες (12 ανθρακινόνες βρίσκονται στο φλοιό της και έχουν αντιβιοτικές, βακτηριοκτόνες, αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες), ένζυμα (αμυλάση, καταλάση, αλκαλική φωσφατάση κ.α), λιγνίνη, μέταλλα (ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, νάτριο, ψευδάργυρος), σάκχαρα (μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες), μαλικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, σαπωνίνες, στεροειδή-λιπαρά οξέα, λεκτίνες και βιταμίνες (Α, Β, Β2, Β3, Β6, Β12, C, Ε).
Οι Ινδιάνοι της Αμερικής, θεωρούσαν την αλόη ένα από τα 16 θεϊκά φυτά και τη χρησιμοποιούσαν ενάντια στα τσιμπήματα εντόμων και τα δαγκώματα φιδιών. Οι Βεδουίνοι την ονόμαζαν «κρίνο της ερήμου», ενώ στη φυλή Suto της Κεντρικής Αφρικής, οι άνθρωποι πλένονταν με αλόη, σε περιπτώσεις επιδημίας γρίπης ή συναχιού.

Αλόη: Θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις

-Η αλόη είναι γνωστή για τις επουλωτικές, μαλακτικές, καθαρτικές ιδιότητές της, καθώς και τη διεγερτική δράσης της στην έκκριση της χολής.
-Ο πικρός χυμός της, που συλλέγεται με το κόψιμο των φύλλων στη ρίζα τους, έχει έντονη υπακτική και καθαρτική δράση.
-Το σημαντικότερο, όμως, είναι η γέλη που συλλέγεται με την πίεση των φύλλων. Η γέλη αυτή είναι ένα εξαιρετικό επουλωτικό των πληγών, αλλά και θεραπευτικό των εγκαυμάτων, που προέρχονται, κυρίως, από καυτά υγρά και τον ήλιο.
-Χρησιμοποιείται για όλες τις δερματικές παθήσεις, ενώ χορηγούμενη από το στόμα βοηθά στην επούλωση των ελκών του πεπτικού, αλλά και στη θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου.
-Σε μικρή δόση αυξάνει την έμμηνη ροή.
-έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, δρώντας κατά των ελεύθερων ριζών.
-ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
-έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
-δρα ενάντια στα βακτηρίδια, μύκητες και παράσιτα.
-βελτιώνει το μεταβολισμό και τη λειτουργία των κυττάρων.
-διεγείρει τη δραστηριότητα του μυελού των οστών.
-διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου.
-λιπαίνει τις αρθρώσεις.
-έχει αντιγηραντική δράση
-έχει αντικαρκινική δράση.
-δυναμώνει το αμυντικό σύστημα και δρα διεγερτικά, υποστηρικτικά και ρυθμιστικά.
-καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες.
-βοηθάει την πέψη χωρίς να προκαλεί διάρροια, είναι ωφέλιμη στην περίπτωση οξύτητας του στομάχου ενώ προστατεύει το βλεννογόνο του.
-συμβάλλει στην επούλωση πληγών, τόσο του εντέρου όσο και του στομάχου.
-χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μωλώπων.
-συνιστάται για τις αιμορροϊδες, κονδυλώματα και μυρμηγκιές.
-οξυγονώνει του ιστούς.
-βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου.
-μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση.
-για την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα, ελαττώνει το οίδημα των μαλακών ιστών και μειώνει την τάση για αιμορραγία στα ούλα.
-βοηθάει στη διαστολή των αγγείων και επομένως, στη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στην επιδερμίδα.
-βοηθάει στην περίπτωση ραγάδας του πρωκτού.

ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ

Μια μελέτη βασισμένη στα ζώα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Journal of the American Ρodiatric Μedical Αssociation, βρήκε ότι η Αλόη επιταχύνει το κλείσιμο της πληγής. Δόθηκε Αλόη 100 mg/Kg για δύο μήνες σε ζώα ή 25% Αλόη Βέρα κρέμα, απλωμένη κατευθείαν στην πληγή για έξι μήνες. Η Αλόη είχε αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις. Μειώθηκε το μέγεθος του τραύματος κατά 62% σχετικά με τα ζώα τα οποία πήραν δια στόματος Αλόη συγκριτικά με 51% στην ομάδα ελέγχου. Αυτό που απλώθηκε τοπικά παρήγαγε 51% επούλωση συγκριτικά με 33% στην ομάδα ελέγχου.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η Αλόη μειώνει το χρόνο της χειρουργικής ανάρρωσης, σύμφωνα με άρθρο του Journal of Dermatologic Surgery and Oncology. Δεκαοκτώ ασθενείς με ακμή χειρουργήθηκαν για διόρθωση προσώπου για την αποκατάσταση της βλάβης. Επίδεσμοι απλώθηκαν στα πρόσωπα τους με τους μισούς από αυτούς εμποτισμένους με χειρουργικά τζέλ και τους άλλους μισούς εμποτισμένους με Αλόη. Τα μισά από τα πρόσωπα τα οποία ήταν καλυμμένα με τους επιδέσμους Αλόης θεραπεύτηκαν 72 ώρες νωρίτερα σε σχέση με τα άλλα πρόσωπα που ήταν με τα χειρουργικά τζέλ.
Ο Δερματολόγος James Fulton, Μ.D. of Νewport Beach της Καλιφόρνιας, χρησιμοποιεί την Αλόη, όταν κάνει χειρουργική επέμβαση για να επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Ισχυρίζεται ότι «όποιο τραύμα θεραπεύουμε, είτε είναι ουλή είτε είναι καρκίνωμα του δέρματος, η Αλόη θεραπεύει καλύτερα τις πληγές».

ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ

Σε μια έρευνα στο Journal of the Medical Αssociation of Τhailand, 27 ασθενείς με μέτρια καψίματα θεραπεύτηκαν με γάζα εμποτισμένη με Αλόη Τζέλ και βαζελίνη. Τα καψίματα θεραπεύτηκαν πιο γρήγορα στην ομάδα που χρησιμοποίησε Αλόη με ένα μέσο όρο επούλωσης 12 μέρες συγκριτικά με 18 μέρες με αυτούς που χρησιμοποίησαν βαζελίνη.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΙΩΔΕΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

Η Αλόη προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία σύμφωνα με τις έρευνες του Ηoshi Univercity στην Ιαπωνία, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal Yakugaku Zasshi. Βρήκαν ότι η Αλόη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στην ακτινοβολία και προφυλάσσει τις θεραπευτικές ουσίες που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα, όπως το υπεροξείδιο dismutase (ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο) και την glutathion (ένα αμινοξύ που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα).

Οι ιδιότητες της Αλόης σε συνδυασμό με την Τσουκνίδα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ

Σε μια διπλή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύτηκαν στο Tropical Medicine and International Health 60 ασθενείς με χρόνια ψωρίαση πήραν 0,5% απόσταγμα Αλόης σε κρέμα με μορφή λαδιού. Το παρασκεύασμα αυτό απλωνόταν 15 φορές την εβδομάδα για 4 εβδομάδες. Μετά από 8 μήνες, τα σημάδια από την ψωρίαση είχαν θεραπευτεί κατά 82% στην ομάδα με την Αλόη και θεωρήθηκαν θεραπευμένοι από την ψωρίαση, συγκριτικά με το 6,6% αυτών που έπαιρναν άλλα φάρμακα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Ο χυμός Αλόη είναι αποτελεσματικός για τη θεραπεία των φλεγμονικών παθήσεων των εντέρων. Σε μια έρευνα τ” αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Journal of Alternative Medicine δόθηκαν σε δέκα ασθενείς 2 ουγκιές Αλόης 3 φορές την ημέρα για 7 μέρες. Μετά από 1 εβδομάδα όλοι οι ασθενείς θεραπεύτηκαν από την διάρροια, 4 είχαν βελτιώσει την εντερική λειτουργία και 3 ανέφεραν ότι αύξησαν την ενέργεια τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι η Αλόη ήταν ικανή να επαναφέρει την ισορροπία των εντέρων μέσω της ρύθμισης του γαστρικού ΡΗ ενώ αυξάνει τη γαστρική motility (ουσία) και αυξάνει το ειδικό βάρος των κοπράνων, μειώνοντας τη διασπορά των μικροοργανισμών, περιλαμβανομένου και του ζυμομύκητα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα της Αλόης βοηθά στην αποτοξίνωση του εντέρου, στην ισορροπία των οξέων του στομάχου και απελευθερώνει από την δυσκοιλιότητα και τα γαστρικά έλκη.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

Η Αλόη μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στους διαβητικούς, όπως αναφέρθηκε στο Hormone Research. Πέντε ασθενείς με διαβήτη (χωρίς να έχουν εξάρτηση ινσουλίνης) τους δόθηκε μισό κουταλάκι από Αλόη καθημερινά για 14 εβδομάδες. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώθηκαν σε όλους τους ασθενείς κατά μέσο όρο 45% χωρίς αλλαγή στο συνολικό τους βάρος.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΡΘΡΙΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Η Αλόη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και μειώνει τις φλεγμονές στους συνδέσμους που ήδη έχουν επηρεαστεί από την αρθρίτιδα. Σε έρευνα, τ” αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Podiatric Medicine Association, ζώα εμβολιάστηκαν με ένα βακτήριο, το οποίο προκαλεί αρθρίτιδα και συμπτώματα, όπως φλεγμονές και αρθριτικές παθήσεις.

Ερευνώντας αν μπορεί η Αλόη να εμποδίσει την αρθρίτιδα, εμβολιάστηκαν καθημερινά για 13 ημέρες. Φυσικές μετρήσεις γίνονταν καθημερινά, για να υπολογίσουν την εξέλιξη της αρθρίτιδας και της φλεγμονής. Πολλές ουσίες από την Αλόη έδειξαν ότι έχουν αντιαρθριτική δράση σύμφωνα με τους ερευνητές. Ένα οργανικό οξύ στην Αλόη μείωσε τη φλεγμονή κατά 79,7%. Ένα άλλο συστατικό της Αλόης, το οποίο λέγεται anthraquinone, μείωσε τη φλεγμονή κατά 67,3%.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV

Ένα μέρος από τη μανόζη μπορεί να εμποδίσει τον ιό ΗIV – 1, τον ιό που σχετίζεται με το ΑΙDS. Σε μια έρευνα το 1991 στο Molecular Biotherapy τα ΗΙV-1 κύτταρα θεραπεύτηκαν εξωσωματικά με κομμάτι μανόζης. Η Αλόη έδειξε ότι η αναπαραγωγή των ιών μειώθηκε κατά 30% μειώνοντας το σύνολο των κυττάρων που είχαν προσβληθεί από τον ιό αλλά και τη διασπορά του ιού από τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί και αύξησε την πιθανότητα επιβίωσης των μολυσμένων κυττάρων.
Η Αλόη βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα δίνοντας του τις ουσίες που περιέχει σε αφθονία και που χρειάζονται για μια ισχυρή άμυνα.
Επιδρά στα Τ-4 κύτταρα έτσι ώστε να μην αναπαράγεται ο ιός, σκοτώνει τους ελεύθερους ιούς στο αίμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σταματάει την ασθένεια και δεν επιτρέπει στον φορέα να μετατραπεί σε ασθενή.
Είναι μια δυνατότητα που ενδεχομένως να συλλάβει ή να επιβραδύνει τον ΗIV και επομένως μια φωτεινή ελπίδα στη μάχη πολλών ασθενειών και βεβαίως στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΙDS

Ο χυμός Αλόης αποδείχτηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέρος ενός προγράμματος διατροφικής υποστήριξης για τους ασθενείς με ΑΙDS σύμφωνα με έρευνα του Journal of advancement in Μedicine. Για 4 μήνες σε 29 ασθενείς δόθηκε 100% αγνός χυμός Αλόης (5 ουγκιές) 4 φορές ημερησίως, μαζί με ένα βασικό οξύ υποστήριξης και ένα άλλο, το οποίο περιείχε βιταμίνες μέταλλα και αμινοξέα.
Στους ασθενείς ειπώθηκε να συνεχίσουν με κανονική δίαιτα και να μην πάρουν άλλες υποστηρικτικές ουσίες. Μετά από 90 μέρες, όλοι οι ασθενείς είχαν λιγότερα συμβάντα μόλυνσης κούρασης, διάρροιας ενώ αυξήθηκαν τα λευκά αιμοσφαίρια που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργούσε θετικά. Επίσης, η συνολική κατάσταση της υγεία τους βελτιώθηκε σε ποσοστό 25 % και η Αλόη απομάκρυνε την πιθανότητα αναπαραγωγής του ιού. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η Αλόη (κυρίως η μανόζη και πιθανόν και άλλες ουσίες) διέγειρε το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία ενεργούν ως αντίδραση στις μολύνσεις.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η Αλόη μπορεί να βοηθήσει στη διεύρυνση του χρόνου ζωής και να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα σε ασθενείς με καρκίνο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Σε μια έρευνα το 1994 στο ιαπωνικό περιοδικό Japanese Medical Journal Yakhak Hoeji σε ποντίκια με καρκινικά κύτταρα, τους δόθηκε Αλόη για 14 ημέρες. Παρόλο που η Αλόη δεν εξαφάνισε τον όγκο, ο μέσος όρος ζωής των ποντικών αυξήθηκε κατά 22% σ” αυτά τα οποία τους δόθηκε 50mg/kg και κατά 32% σ” αυτά που δόθηκε 100 mg/kg.
Σ” ένα παράλληλο πείραμα σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα (εξωσωματικά), περιορίστηκε σημαντικά η αύξηση των καρκινικών κυττάρων. Οι μελέτες των ερευνητών στο Cancer Immunology and Immunotherapy βρήκαν ότι ένα συστατικό, η λεκτίνη, όταν εμβολιάστηκε κατευθείαν στους όγκους ενεργοποίησε το σύστημα της επίθεσης κατά των καρκίνων. Τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια κατέστρεψαν τα καρκινικά κύτταρα που εισβάλλουν και άρχισαν να επιτίθενται στα κύτταρα του όγκου, τα οποία είχαν εμβολιαστεί με την λεκτίνη. Η Αλόη μετατράπηκε σε αμυντικό σύστημα του οργανισμού (τα λευκά αιμοσφαίρια έγιναν ανοσοποιητικά), προκαλώντας την απελευθέρωση των ουσιών που ενεργοποιούν την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού και τις ουσίες που είναι αντικαρκινικές και τον παράγοντα που νεκρώνει τον όγκο. Επιπρόσθετα η Αλόη προωθεί την αύξηση των φυσιολογικών κυττάρων, όπως λένε οι ερευνητές.

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το προστατευτικό αποτέλεσμα της Αλόης έχει επιβεβαιωθεί σε μία μελέτη από 673 ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων στην Okinawa της Ιαπωνίας και έχει δημοσιευτεί στο Japanese Journal of Cancer Research. Αυτή η έρευνα εστίασε στη σχέση μεταξύ καπνίσματος συγκριτικά με την λήψη 17 διαιτητικών τροφών και τη συχνότητα του καρκίνου στους πνεύμονες σε μια περίοδο 5 ετών.
Η Αλόη ήταν το μοναδικό από τα φυτικά προϊόντα που προστάτευε τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο. Τα αποτελέσματα της έρευνας της επιδημιολογίας με φυτικά προϊόντα αναφέρουν ότι η Αλόη εμποδίζει την καρκινογένεση στους ανθρώπινους πνεύμονες όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές. Επιπλέον η Αλόη είναι ευρέως αποτρεπτική ενάντια στους ποικίλους καρκίνους του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Αλόη καταπολεμά την περιοδοντική νόσο και την οδοντική πλάκα

Ερευνητές από την Οδοντιατρική Σχολή KD της Ινδίας και το Τμήμα Οδοντιατρικής Δημόσιας Υγείας μελέτησαν τη χρήση της αλόης βέρα σε κλινικό περιβάλλον και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αλόη βέρα μπορεί να αποδειχτεί αποτελεσματικό στοματικό διάλυμα χάρη στην ικανότητά της να μειώνει την οδοντική πλάκα. Ενώ σε άλλες έρευνες βρέθηκε ότι καταπολεμά τη φλεγμονή των ούλων.

Άλλες χρήσεις της Αλόης

-χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό στην παρασκευή προϊόντων περιποίησης και προστασίας του δέρματος
-χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική
-για παρασκευή οδοντόκρεμας
-για παρασκευή σαπουνιών
-για προϊόντα περιποίησης μωρών
-για σαμπουάν μαλλιών και για αφρόλουτρα
-αποσμητικά
-ενδοκολπικές κρέμες κατά της ξηρότητας του κόλπου στην εμμηνόπαυση.

Συνταγές

Χρήση φρέσκου ζελέ αλόης: Κόβουμε το φύλλο και αφαιρούμε το φλοιό ώστε να μείνει μόνο το ζελέ. Το τοποθετούμε σε μια γάζα και βάζουμε σαν επίθεμα πάνω σε έγκαυμα ή παρωνυχίδα ή κόψιμο. Το ίδιο κάνουμε και σε αιμοροίδες ή ραγάδα του πρωκτού, πριν κοιμηθούμε το βράδυ.

Αν καείτε: Αν ακουμπήσατε στο μάτι της κουζίνας ή στο αναμμένο σίδερο, βάλτε  χυμό  αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει..

Αν σας πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε. Ακολουθήστε τη θεραπεία για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών. Έτσι, θα βοηθήσετε όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.

Αν πονάνε οι αρθρώσεις σας: Κάντε επαλείψεις στις προβληματικές περιοχές και συνδυάστε τις με εσωτερική λήψη. Για διάστημα 2 μηνών, πίνετε 2-3 φορές την ημέρα 1-2 κουταλάκια χυμό αλόης με χυμό φρούτων και 1 ποτήρι νερό και, μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, μειώστε τη δόση στο 1 κουταλάκι πρωί και απόγευμα.

Για μύκητες στα πόδια: Απλώστε το ζελε της αλόης πάνω στην περιοχή και τυλίξτε τη με επίδεσμο. Επαναλάβετε μέχρι η μόλυνση να φύγει.

Για μελανιές: Απλώστε την αλόη κατευθείαν πάνω στο χτύπημα 3-4 φορές την ημέρα ή κόψτε ένα φύλλο και δέστε το πάνω στο χτυπημένο σημείο. O πόνος και το πρήξιμο θα μειωθούν αισθητά.

Για μικρά κοψίματα και εκδορές: Πρώτα καθαρίστε την πληγή και έπειτα απλώστε αλόη ή μουσκέψτε έναν επίδεσμο με χυμό αλόης και δέστε τον στη περιοχή. Επαναλάβετε μέχρι το κόψιμο ή η εκδορά να κλείσει. Η αναπλαστική δράση της αλόης θα βοηθήσει να επουλωθεί γρήγορα η μικρή πληγή.

Για εκζέματα: Μπορείτε και εδώ να τη χρησιμοποιείτε εξωτερικά σαν αλοιφή, αλλά και να πίνετε 1-2 κουταλάκια καθημερινά μέχρι το έκζεμα να παρουσιάσει βελτίωση.

Η κυτταρίτιδα είναι όπως την παχυσαρκία σήμερα. Είναι μια άλλη ασταμάτητη “ασθένεια” για πολλές γυναίκες. Οι γυναίκες ξοδεύουν αρκετά χρήματα προκειμένου να απαλλαχτούν από αυτό το φαινόμενο. Πριν όμως αποφασίσετε να ξοδέψετε μεγάλα ποσά καλό θα ήταν να ερευνήσετε και κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αλόη βέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο δέρμα σας. Συνήθως πρέπει να περιμένετε 30 ημέρες πριν από την έναρξη επίδρασης. Η κυτταρίτιδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται άμεσα. Πρέπει να έχετε υπομονή για να καταφέρετε να απαλλαγείτε.

Επιπλέον ιδιότητες και τρόποι χρήσης της Αλόης

Ενίσχυση του πεπτικού συστήματος.

Ένα υγιές πεπτικό σύστημα εξασφαλίζει ότι οι θρεπτικές ουσίες από τα τρόφιμα που τρώμε θα απορροφηθούν εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος. Η αλόη βέρα έχει φυσικές ικανότητες αποτοξίνωσης. Η κατανάλωση Aloe Vera από το στόμα μπορεί να βελτιώσει την κανονικότητα του εντέρου και να αυξήσει την απορρόφηση πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα εχθρικά βακτήρια και ζύμες. Tονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία. Καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Η Aloe Vera έχει αποδείξει επίσης την ικανότητά της να βοηθάει σε πολλά είδη πεπτικών διαταραχών.

 

Η στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Αλόη Βέρα προσφέρει φυσική υποστήριξη για το ανοσοποιητικό σύστημα. Επεμβαίνει βοηθητικά στο σύστημα αυτοθεραπείας του οργανισμού. Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο για την προστασία του σώματος, πίνοντας 60-120ml ζελέ της Aloe Vera τακτικά, μπορείτε να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα το χέρι βοήθειας που χρειάζεται.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το ζελέ της αλόης  έχει 12 φυσικές ουσίες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τις φλεγμονές χωρίς παρενέργειες. Η αλόη μπορεί επίσης να βοηθήσει και στην κινητικότητα των μυών.

Αμινοξέα.

Τα αμινοξέα είναι δομικά στοιχεία του σώματός μας. Οκτώ από αυτά που είναι απαραίτητα και δεν μπορούν να παραχθούν από το σώμα βρίσκονται στην Αλόη! Πίνοντας Aloe Vera  σε τακτική βάση, σας επιτρέπει να συμβάλετε στη διατήρηση της υγείας σας, εφοδιάζοντας το σώμα σας φυσικά με αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα. Μια ανάλυση του φυτού Aloe Vera μας δείχνει ότι είναι πιο κοντά από κάθε άλλο γνωστό φυτό για την κάλυψη των απαραίτητων αμινοξέων

Ημερήσια Δόση Βιταμινών.

Η Aloe Veralπεριέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, Β12, C και Ε, φολικό οξύ και νιασίνη. Το ανθρώπινο σώμα απλά δεν μπορεί να αποθηκεύει ορισμένες από αυτές τις βιταμίνες Ως εκ τούτου πρέπει να συμπληρώνεται τακτικά μέσω της διατροφής μας.

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη.

Η Αλόη Βέρα μπορεί να προσθέσει μια πλούσια γκάμα δομικών υλικών για την παραγωγή και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Το δέρμα αναπληρώνεται το ίδιο κάθε 21 έως 28 ημέρες. Χρησιμοποιώντας τα διατροφικά δομικά στοιχεία της Aloe Vera, το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα θρεπτικά συστατικά ημερησίως για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης!

Μια καθημερινή δόση της Aloe Vera  μπορεί να είναι ακριβώς ότι το δέρμα σας ζητάει. Στα συστατικά που βρίσκονται στο ζελέ της Αλόης περιλαμβάνονται το ασβέστιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο, χρώμιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Μια ισχυρή αποθήκη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Ο πόσιμος ζελές από το φύλλο της Αλόης είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος τροφοδότησης και εφοδιασμού του οργανισμού μας.

Ρυθμίζει το βάρος και τα επίπεδα ενέργειας.

Ο φυσικός ζελές της Αλόης, με την τακτική χρήση, επιτρέπει στο σώμα να καθαρίσει το πεπτικό σύστημα. Οι δίαιτες μας περιλαμβάνουν πολλές ανεπιθύμητες ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν λήθαργο και εξάντληση. Λαμβάνοντας τακτικά, Aloe Vera  εξασφαλίζετε μια μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας, επιτρέποντας τα επίπεδα ενέργειας σας να αυξηθούν και να συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Ταχεία Ανακούφιση από πόνους, καψίματα, ερεθισμούς κλπ.

Η Αλόη Βέρα ενισχύει τη λειτουργία των ινοβλαστών. Οι ινοβλάστες είναι τα αξιοσημείωτα μικρά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό του κολλαγόνου. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ήσσονος σημασίας εγκαύματα, κοψίματα, γρατζουνιές και τους ερεθισμούς του δέρματος.

Ημερήσια Δόση Μεταλλικών Στοιχείων.

Μερικά από τα μεταλλικά στοιχεία που βρέθηκαν να περιλαμβάνονται στην Aloe Vera είναι το ασβέστιο, το νάτριο, ο σίδηρος, το κάλιο, το χρώμιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος. Όλοι γνωρίζουμε ότι η προσθήκη τροφίμων στη διατροφή μας με φυσικές βιταμίνες και μέταλλα, συνιστάται για τη γενική υγεία. Η Aloe Vera  είναι ένα φυσικός και υγιεινός τρόπος να τροφοδοτήσομει τον οργανισμό μας.

Ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Μας παρέχει ενέργεια

Προφυλάξεις

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από ασθενείς με εντερική απόφραξη, αποφρακτικό ή παραλυτικό ειλεό, όπως και σε σοβαρή αφυδάτωση.

Δεν πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται σε σοβαρές φλεγμονές του εντέρου όπως οξεία σκωληκοειδίτιδα, νόσο του Crohn, ελκωτική κολίτιδα και εκκολπωματίτιδα.

Να αποφεύγεται από αλλεργικούς σε φυτικά προϊόντα και σε ασθενείς που πάσχουν από οξεία νεφρίτιδα, σε καρδιοπαθείς που λαμβάνουν καρδιοτονωτικά φάρμακα (Digoxin) και σε διαβητικούς που κάνουν χρήση υψηλών δόσεων ινσουλίνης (όταν πρόκειται να γίνει λήψη από το στόμα).

Επειδή η αλόη προκαλεί συσπάσεις της μήτρας, πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη, επειδή εκκρίνεται στο μητρικό γάλα, πρέπει να αποφεύγεται κατά το θηλασμό, γιατί μπορεί να ενεργήσει ως καθαρτικό για το παιδί.

Να αποφεύγεται η χρήση της σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Πηγές

Μιχάλης Κριτσωτάκης, Γεωπόνος,

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CF%8C%CE%B7_%CE%B7_%CE%B3%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%B1

Αλόη η τρυφερή θεραπεύτρια Δρ. Γιώργος Αλεξανδράκης έκδοση Εμβρυομητρική-Γυναικολογική Α.Ε

Φύση και Υγεία εκδόσεις Κωσταρά

Κυριάκος Μασαλής Παραγωγός αλόης Ρέθυμνο

Οδηγός Βοτανοθεραπείας εκδόσεις διόπτρα

Εναλλακτική δράση

 

 

Μία αναντικατάστατη θεραπεύτρια στο ….σπίτι σας!
5 1