ExcelsiusGPS™,  Visualase και Ο-arm II: αποκλειστικά στο Metropolitan, για θεραπείες της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου, της επιληψίας και των νευροογκολογικών παθήσεων

Τεχνολογία αιχμής στα χέρια γιατρών υψηλής εξειδίκευσης: µε αυτό τον συνδυασμό το Metropolitan Hospital εδραιώνεται ως το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο ρομποτικό κέντρο της Ελλάδας και στον τομέα της σπονδυλικής στήλης, του εγκεφάλου, της επιληψίας και των νευροογκολογικών παθήσεων.

Τα τέσσερα νέα συστήματα, μοναδικά στη χώρα µας, εξασφαλίζουν για τον ασθενή μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμη και στις πιο δύσκολες επεμβάσεις, λιγότερο πόνο, μικρότερο χειρουργικό τραύμα, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και ταχύτερη αποθεραπεία:

  • Το ExcelsiusGPS επιτρέπει την αντιμετώπιση του κάθε ασθενή µε πρόβλημα στησπονδυλική στήληπου έχει ένδειξη να χειρουργηθεί.
  • Το Visualaze αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση νευροογκολογικών παθήσεων και επιληψίας.
  • Το Ο-Arm II σε συνδυασμό µε το σύστημα πλοήγησης παρέχει 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων βλαβών.
  • Ο Νευροπλοηγός S8 είναι ό,τι νεότερο και καλύτερο υπάρχει στον κόσμο, στον τομέα της διεγχειρητικής απεικόνισης.

Το πρώτο και μόνο ExcelsiusGPS στην Ελλάδα

Ο κ. Παναγιώτης Ζουµπούλης, επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής – Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης στο Metropolitan αναφέρει: «Το ExcelsiusGPS προσφέρει, µε υψηλότατη απεικονιστική ακρίβεια, την τρισδιάστατη ανατομία της σπονδυλικής στήλης και τη θέση των χειρουργικών εργαλείων και εμφυτευμάτων. Δίνει τη δυνατότητα προσχεδιασμού της επέμβασης και προεπιλογής των εμφυτευμάτων».

Για  το ίδιο σύστημα  ο κ. Σπύρος Σκριβιλιωτάκης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός στο Metropolitan, αναφέρει: «Το ExcelsiusGPS είναι το μοναδικό ρομποτικό σύστημα που συνδυάζει χειρουργική πλοήγηση και ρομποτική καθοδήγηση. Ο χειρουργός ελέγχει υπό άμεση όραση, την εφαρμογή  των διαυχενικών βιδών και την τοποθέτηση των υλικών, μηδενίζοντας τις πιθανότητες τραυματισμού. Ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται, ενώ η μετεγχειρητική αποκατάσταση και η επανένταξη γίνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα µε τον Δρ. Μάριο Λυκίσσα, Xειρουργό Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντή Ορθοπαιδικό Χειρουργό του Metropolitan και επ. Καθηγητή Ορθοπαιδικής Πανεπιστηµίου Κρήτης: «Κάθε ασθενής µε πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη που έχει ένδειξη να χειρουργηθεί: σπονδυλική στένωση, δισκοπάθεια-εκφύλιση µεσοσπονδυλίου δίσκου, κάταγμα, σκολίωση, κύφωση, σπονδυλολίσθηση, όγκο, οστεοπορωτικό κάταγμα, πάθηση του αυχένα μπορεί να αντιμετωπιστεί µε το ExcelsiusGPS».

Το  πρώτο και μόνο Ο-Arm II στην Ελλάδα

Το Ο-Arm II είναι ένας τομογράφος «σταθμός» που δίνει στο χειρουργό 100% ακρίβεια στον εντοπισμό και τη διαχείριση των πιο ευαίσθητων βλαβών και έχει βελτιωμένες δυνατότητες απεικόνισης της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου. Επιτρέπει την πραγματοποίηση κρανιοεγκεφαλικών επεμβάσεων, επεμβάσεων  μυοσκελετικών όγκων λεκάνης και άκρων και ευαίσθητων επεμβάσεων σπονδυλικής στήλης, ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα.

Το πρώτο και μόνο Visualaze στην Ελλάδα

Το Visualaze βοηθά στην ελάχιστα επεμβατική αντιµετώπιση νευροογκολογικών παθήσεων και επιληψίας µε την τεχνική καυτηριασμού µε laser. Ο κ. Βασίλης Βουγιούκας, Διευθυντής Νευροχειρουργός και υπεύθυνος του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan, λέει σχετικά: «Με το Visualaze πραγματοποιείται καυτηριασμός µε laser της  επιληπτογόνου περιοχής, µε απόλυτη ασφάλεια. Το αποτέλεσμα γίνεται άμεσα ορατό από τον μαγνητικό τομογράφο. Ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα».

Το Visualaze ωφελεί: ασθενείς που πάσχουν από φαρμακευτικά ανεξέλεγκτες επιληπτικές κρίσεις, µε πολύ καλά αποτελέσματα  βελτίωσης της ποιότητας ζωής και ελάχιστες παρενέργειες, καθώς και ασθενείς µε χειρουργικά µη προσβάσιμους πρωτοπαθείς ή δευτεροπαθείς όγκους ή περιστατικά µη ανταποκρινόμενα σε χήµειο/ακτινοθεραπεία.

Ο Νευροπλοηγός S8

Ο νευροπλοηγός S8, όπως εξηγεί  ο κ. Βουγιούκας: «Δίνει τη δυνατότητα χρήσης δεδομένων από περίπλοκες εξετάσεις όπως η δεσµιδογραφία και η λειτουργική μαγνητική τομογραφία. Με αυτό τον τρόπο ο νευροχειρουργός προσεγγίζει µε ακρίβεια εγκεφαλικές βλάβες ακόμη και στις πιο επικίνδυνες περιοχές».