Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετείχε στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, ως θεσμικός συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ, στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας «ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ». 

Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν αναδειχθεί ένα σημαντικό μήνυμα: Η υιοθέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συμπεριφορών, όπως η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση, οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις και ο εμβολιασμός για την πρόληψη νοσημάτων, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας στη ζωή μας. 

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποίησε σειρά ενεργειών, πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ομάδα δρομέων – υποστηρικτών της ενημερωτικής εκστρατείας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συμμετείχαν σε όλες τις διαδρομές του Μαραθωνίου, φορώντας το αθλητικό μπλουζάκι της ενέργειας.  

Την ομάδα αποτελούσαν στελέχη και συνεργάτες της ΕΠΕ καθώς και οι νικητές του διαγωνισμού με τίτλο «Μεγαλώνουμε με υγεία όταν…», που πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας της ενέργειας.

Επίσης,, πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και επώνυμοι, όπως ο προπονητής Μπάσκετ και παλαίμαχος παίκτης της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, Άγγελος Κορωνιός, ο τραγουδιστής Γιάννης Σαββιδάκης και ο διατροφολόγος, Δημήτρης Γρηγοράκης, τίμησαν με την παρουσία τους την ενέργεια και έτρεξαν για να υποστηρίξουν το μήνυμα «Μεγαλώνουμε με Υγεία», με την πολύτιμη καθοδήγηση και προπονητικές συμβουλές του παλαίμαχου Πρωταθλητή Ελλάδας στα 10 χλμ. και Βαλκανιονίκη, Μανώλη Χάντζου. 

Επιπλέον, το τριήμερο 7, 8 & 9 Νοεμβρίου, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση EXPO Marathon που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο TAE KWO DO στο Φάληρο. Τα μέλη της ενημέρωσαν το κοινό για θέματα πρόληψης και εξειδικευμένοι γιατροί Πνευμονολόγοι πραγματοποίησαν δωρεάν αναπνευστικούς ελέγχους σε περίπου 500 επισκέπτες και ιδιαίτερα σε νυν και πρώην καπνιστές.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα www.trexoumemazi.gr, που δημιουργήθηκε ειδικά για την ενέργεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βρουν ενδιαφέροντα άρθρα και χρήσιμες συμβουλές, προκειμένου να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω ενέργειες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, υπογράμμισε ότι «Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, θέλησε να προβάλλει τα μηνύματα της εκστρατείας μέσα από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης. Το μήνυμά μας, λοιπόν, είναι απλό αλλά ιδιαίτερα σημαντικό: Καθώς μεγαλώνουμε, υιοθετούμε υγιεινές συνήθειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο γίνεται περισσότερο την υγεία μας και καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας».

H ενημερωτική ενέργεια υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Pfizer Hellas.

#########