Η εκστρατεία ενημέρωσης περιλάμβανε τη διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας, δωρεάν εξέταση μαστού με κλινική εξέταση και υπερηχογράφημα μαστών καθώς και εθελοντική αιμοδοσία, οργανώθηκε σε συνεργασία με το περιοδικό ΔΥΟ (Διατροφή-Υγεία-Ομορφιά) της Εταιρείας ZITA Medical Management και τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος & Ιθάκης.

 

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδος έλαβε χώρα η ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού που απειλεί την υγεία και τη ζωή ανδρών και γυναικών» έλαβαν την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικός σε θέματα υγείας στον Δήμο κ. Γιώργος Γεωργάκης.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις η Πρόεδρος της ΕΕΜ Γυναικολόγος-Χειρουργός-Ειδ. Μαστολόγος κ. Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, η επίσης Γυναικολόγος και Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΜ κ. Αγγελική Αθανασίου, οι Ακτινολόγοι κ. κ. Πέτρος Μαλακάσης και Αλέξανδρος Ασημάκης και οι εθελόντριες κ.κ. Ξανθή Παπαηλία, Μαρία Μαρκουδάκη και Πολυξένη Σαλιλάρη. Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν:   ο αντιδήμαρχος, Μάρκος Νικητάκης, (εκπροσώπησε τον Δήμαρχο που βρίσκονταν στην Κέρκυρα) ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδος, Χειρουργός κ. Θανάσης Καραγιάννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σπύρος Πολίτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Γρηγορόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θανάσης Γούλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Νίκος Γράψας, ο Δ/ντης της Αιμοδοσίας κ. Αχιλλέας Γιαννουλάκος, η Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ξηρομερίτη, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Ρούσου και ο Διευθυντής Έκδοσης του Περιοδικού ΔΥΟ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Zita Medical Management κ. Γεράσιμος Κουλουμπής.

 

Επίσης την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 227 δωρεάν εξετάσεις μαστού και ισάριθμα υπερηχογραφήματα μαστών. Παράλληλα διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία από την οποία οι μισές φιάλες που συλλέχθηκαν θα δοθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη «Ελπίδα».

 

Η ΕΕΜ ευχαριστεί θερμά την κ. Αργυρή Κατωπόδη, εκδότρια του Λευκαδίτικου  Τύπου για όλη της τη βοήθεια και την καλή της οργάνωση. Επίσης ευχαριστεί την κ. Βιβιάννα Βαρδή για την ευγενική της διάθεση να προσφέρει στις συμμετέχουσες στην εκδήλωση   βραχιολάκι με ροζ φιογκάκι..

 

 

elliniki-etairia-mastologias

 

 

H Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, και η Zita Medical Management εκφράζουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους συμμετείχαν και εργάσθηκαν για την επιτυχημένη διεξαγωγή της Ημερίδας, το Ξενοδοχείο Lefkas για την φιλοξενία που προσέφερε στους ιατρούς και τους εθελοντές.

 

Τελευταίους αλλά όχι λιγότερο από τους άλλους η ΕΕΜ θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Χορηγό της εκδήλωσης τα Κέντρα Επιστημονικής Ιατρικής & Αισθητικής MediΠΡΙΝΟΥ και τον Πρόεδρο τους κ. Αλέξανδρο Πρίνο καθώς και στους Χορηγούς επικοινωνίας τον Λευκαδίτικο Λόγο και την Lefkada Press.

#########