Στην Κάντανο, στο Ροδωπού και στον Πλάτανο, συνολικά εξετάστηκαν 72 ηλικιωμένοι και 250 παιδιά του δημοτικού και των παιδικών σταθμών, στα πλαίσια του 20ου Οδοιπορικού Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.Από το πρωί της Πέμπτης 27/3 έως και την Παρασκευή 28/3, εθελοντές γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με την Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής ΑΠΟΣΤΟΛΗ και με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισσαμου και Σελίνου, το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο και τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων

, πραγματοποίησαν σειρά εξετάσεων (παιδιατρική εξέταση, εξέταση από παθολόγο και καρδιολόγο, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση χοληστερίνης, μέτρηση γλυκόζης νηστείας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, καθως και τη συμπλήρωση του ατομικού δελτίου υγείας των μαθητών)

Παράλληλα, στα ανασφάλιστα παιδιά διενεργήθηκαν εμβολιασμοί ενώ σημαντική ήταν η παιδοκαρδιολογική εξέταση των μαθητών, με triplex καρδιας, για να συνεχίζουν να αθλούνται με ασφάλεια.

Το κλιμάκιο παρέδωσε στους παιδικούς σταθμούς «Φαρμακεία Πρώτων Βοηθειών» και υγειονομικό υλικό στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο. Κάθε μήνα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που έχει υιοθετήσει τους ασθενείς του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, αποστέλλει φάρμακα για την ενίσχυση της φαρμακευτικής αγωγής. Ως τώρα έχουν αποσταλεί 80 κιβώτια με εξειδικευμένα φάρμακα.

Ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχιος επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΙΣΑ σε μια δύσκολη για την χώρα περίοδο και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνων για το ενδιαφέρον και την αγάπη του.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε συγκινητική την προσφορά των εθελοντών γιατρών και υπογράμμισε την σημασία της αλληλεγγύης αυτή την περίοδο στη χώρα μας. «Η εκκλησία, με τους εθελοντές της, όπως έπραξε πάντα, είναι δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν. Δυστυχώς οι ανάγκες αυξάνονται και μέσα σε ένα χρόνο οι επισκέψεις ανασφάλιστων και απόρων τριπλασιάστηκαν»

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης ανέφερε: «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εθελοντικά σε ανασφάλιστους συνανθρώπους μας και σε παιδιά, όπως και όπου βρεθούμε: σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Εγγυόμαστε κάθε βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη με σκοπό η προσφορά μας να έχει διάρκεια, συνέπεια και υπευθυνότητα»

Την Κυριακή στις 10 το πρωι η κινητή μονάδα θα βρίσκεται για εξετάσεις στον Ιερό Ναό Αγιου Σαββα Βοτανικού

#########