Ένα ξεχωριστό γεύμα, παρασκευασμένο αποκλειστικά από υγιεινά υλικά και με κύριο συστατικό… την αγάπη, ετοίμασαν και προσέφεραν οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδας στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου». H ξεχωριστή αυτή δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Μήνα Εθελοντισμού, ενός παγκόσμιου θεσμού της Sanofi, βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι προσφέρουν εθελοντική εργασία κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας επισκέφτηκαν το Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού Αθήνας, όπου περίπου 200 παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες, βρίσκουν καθημερινά σίτιση καιδιδακτική υποστήριξη. Εκεί, υπό την καθοδήγηση του γνωστού Σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, ο οποίος εμπνεύστηκε τη συνταγή για ένα γευστικό και πλήρως ισορροπημένο γεύμα, προχώρησαν στην παρασκευή 200 μερίδων, τις οποίες στη συνέχεια, προσέφεραν στα παιδιά, παρέχοντας παράλληλα εθελοντική εργασία στους τομείς της ετοιμασίας και της καθαριότητας των χώρων.

Επιπλέον της προσφοράς ενός υγιεινού γεύματος, στόχος της δράσης ήταν και η ενημέρωση των παιδιών για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής, καθώς και η ευαισθητοποίηση των ίδιων και των οικογενειών τους αναφορικά με την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στην καθημερινότητά τους. Για τα θέματα αυτά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διακεκριμένο διατροφολόγο, Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη, ο οποίος τους μετέφερε με απλό τρόπο τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής και μοιράστηκε μαζί τους χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με τις διατροφικές επιλογές που θα τα βοηθήσουν να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος και μακροπρόθεσμα, καλή υγεία.

Ο Πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Sanofi για την υποστήριξη και τη διοργάνωση αυτής της πολύ όμορφης δράσης στο Κέντρο Μέριμνας & Φροντίδας Μητέρας & Παιδιού. Χάρη στην ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά του προσωπικού της, τα παιδιά μας ένιωσαν στο έπακρο τη ζεστασιά, την αγάπη και τη φροντίδα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό γεύμα και αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για την υγιεινή διατροφή. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες».

#########