Όλο και περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται να κάνουν λιποαναρρόφηση, ακόμη κι αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, απλά για να δείχνουν καλύτερες με το look του γυμναστηρίου.

Τελευταία το sporty (athleisure) στυλ με τα ευφάνταστα κολάν, τα καυτά σορτσάκια και τα αθλητικά μπλουζάκια και τοπ είναι πολύ της μόδας και εκτός γυμναστηρίου και αγωνιστικών χώρων. Έτσι, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το sexy look, πάνε στον πλαστικό χειρουργό, ζητώντας να μάθουν λεπτομέρειες για τη λιποαναρρόφηση.

Βέβαια είναι και η εποχή του μαγιό και του ανάλαφρου ντυσίματος, που για κάποιες γυναίκες συνδέεται με σώμα σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση…

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr), κάνει λόγο για μια αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με πέρυσι στη ζήτηση για λιποαναρρόφηση και μας εξηγεί τα πάντα γύρω από τη δημοφιλή επέμβαση.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη λιποαναρρόφηση

  • Η λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική τεχνική, με την οποία αφαιρούνται λιποκύτταρα από το σώμα, μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές.
  • Τα λιποκύτταρα, που αφαιρούνται, δεν ανασχηματίζονται, αλλά φεύγουν από το σώμα για πάντα.
  • Απευθύνεται σε ασθενείς, που επιθυμούν να απαλλαγούν από το τοπικό πάχος και δεν αφαιρεί κιλά, αλλά όγκο. Δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους.
  • Μετά την επέμβαση, αν κάποιος δεν προσέξει τη διατροφή του και πάρει κιλά, το λίπος θα συγκεντρωθεί στα σημεία του σώματος, τα οποία εξακολουθούν να έχουν λιποαποθήκες. Δεν θα συσσωρευθεί λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή, που έγινε η θεραπεία, λόγω καταστροφής των λιποαποθηκών.
  • Στην περίπτωση απότομης και μεγάλης αύξησης σωματικού βάρους, ένα μέρος των λιποκυττάρων, που έχει απομείνει στην περιοχή, θα διογκωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία μικρή μεταβολή.
  • Μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση σε ένα ή ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία, με ένα χειρουργείο.
  • Οι πιο κοινές περιοχές, που εμφανίζουν συσσωρευμένο λίπος στους άνδρες, είναι η κοιλιά, τα πλαϊνά παχάκια της μέσης και κάτω από τον μαστό. Στις γυναίκες παρατηρείται μια τάση συγκέντρωσης λίπους στο κάτω μισό της κοιλιάς, στους γλουτούς, στους έξω μηρούς, στο εσωτερικό των γονάτων και στα μπράτσα.
  • Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού είναι μία σημαντική απόφαση, που πρέπει να πάρετε. Θα πρέπει να έχει πιστοποίηση από την Ελληνική Εταιρία Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής και να είναι εξειδικευμένος στην συγκεκριμένη επέμβαση.

Λιποαφαίρεση & Λιπομεταφορά 2 σε 1

Το λίπος που αφαιρείται από τις περιοχές, που υπάρχει πλεόνασμα, όπως ψωμάκια, γλουτοί, έσω πλευρά του γόνατος, κοιλιά, μπορεί να επανατοποθετηθεί στο σώμα ή και στο πρόσωπο, κατόπιν επεξεργασίας, σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη λιποκυττάρων.

«Τέτοιες περιοχές είναι σημεία του προσώπου, που θέλουμε να τονίσουμε, όπως τα ζυγωματικά, τα χείλη, οι ρυτίδες, περιοχές που θέλουμε να βελτιώσουμε, αλλά και άλλες περιοχές στο σώμα, όπως το στήθος και το πάνω μέρος του γλουτού, με σκοπό να δοθεί μια πιο νεανική και σφριγηλή εμφάνιση. Ένα μέρος του λίπους, που μεταφέρεται, μπορεί να απορροφηθεί, αλλά με τη σωστή τεχνική ένα μεγάλο μέρος παραμένει για πάντα», τονίζει ο κύριος Γαϊτάνης.

Η εναλλακτική λύση της κρυολιπόλυσης

Αρκετές γυναίκες, που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, επιλέγουν την λύση της κρυολιπόλυσης, που θεωρείται η εξέλιξη στις μη επεμβατικές θεραπείες αφαίρεσης λίπους από το σώμα.

«Είναι απολύτως άνετη διαδικασία, γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης απαιτεί συνήθως μία συνεδρία και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός.

Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες. Ο ασθενής επιστρέφει αμέσως μετά την εφαρμογή σε όλες τις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα λιποκύτταρα που ψύχονται, απομακρύνονται από τον οργανισμό με φυσιολογικές διεργασίες και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Η εφαρμογή γίνεται σε κοιλιά, πλαϊνά μέσης, γλουτούς και έξω μηρούς.