Η επιστήμη της Ψυχολογίας βρισκόταν ανέκαθεν στο σταυροδρόμι πολλών διαφορετικών πεδίων του επιστητού, κυρίως της μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, της φιλοσοφίας, της ανθρωπολογίας και της κοινωνιολογίας. Εκτός αυτού, εντός της συναντώνται πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, κάποιες εκ των οποίων διεκδικούν την αυτονόμησή τους ως αυτάρκεις επιστήμες.
Τα λήμματα του παρόντος λεξικού από τον εκδοτικό οίκο Larousse καλύπτουν όρους από την Κλινική Ψυχολογία, την Ψυχολογία της Υγείας, την Ψυχανάλυση, τον Συμπεριφορισμό, αλλά και τη βιοτυπολογία ή τη χαρακτηρολογία. Το λεξικό περιλαμβάνει επίσης βιογραφικά σημειώματα και βασική βιβλιογραφία των σημαντικότερων επιστημόνων και ερευνητών της ψυχολογίας.
 
Σκοπός του βιβλίου είναι μια σύντομη και ακριβής ερμηνεία των βασικών όρων της σύγχρονης και εφαρμοσμένης καθώς και της κλασικής Ψυχολογίας, ώστε ν’ αποτελέσει έναν οδηγό για τους φοιτητές ψυχολογίας ή συγγενών κλάδων, τους επαγγελματίες ψυχολόγους, αλλά και όλων όσοι ενδιαφέρονται για τις ψυχικές λειτουργίες και την ανθρώπινη συμπεριφορά.
 
vi+394 σελίδες 14×21
28 σχήματα
Μαλακό εξώφυλλο 2010
ΙSBN: 978-960-452-115-9
Τιμή (με Φ.Π.Α.): 32,00 ΕΥΡΩ 
#########