Θέλετε να ξεχωρίσετε αυτά τα Χριστούγεννα, άλλωστε το έχετε ανάγκη να βγείτε και να διασκεδάσετε, να δείχνετε όμως λαμπερή, παρά την ταλαιπωρία της πανδημίας και ίσως και το πέρασμα του χρόνου από πάνω σας. Ποτέ δεν είναι αργά. Ο πλαστικός χειρουργός  κ. Θάνος Κοντογιάννης δίνει όλες τις πληροφορίες αλλά και τις συμβουλές για να μην πάνε αυτές οι γιορτές χαμένες και φυσικά να σας κάνει να νοιώσετε πραγματικά νέα και ωραία.

 ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων με έναν μαγικό τρόπο είναι ο καταλύτης που μας προκαλεί να ασχοληθούμε τόσο με τον εσωτερικό μας κόσμο (ψυχική και πνευματική ισορροπία, σχέσεις με τα άτομα που μας επηρεάζουν) όσο και με την εξωτερική μας εικόνα και τον αντίκτυπο που αύτη έχει στους γύρω μας.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος να μας κάνει προτάσεις βελτίωσης της εμφάνισης μας είναι ο πλαστικός χειρουργός κος Θάνος Κοντογιάννης. Μας αναφέρει παρακάτω τις θεραπείες ομορφιάς και τις αισθητικές επεμβάσεις που προτιμά η πλειοψηφία των γυναικών αλλά και των ανδρών για την εορταστική περίοδο.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

 • BOTOX Ενέσιμη θεραπεία που τεντώνει τις περιοχές του μετώπου, του μεσόφρυου, του έξω κανθού (πόδι της χήνας)του οβάλ του προσώπου, βοηθώντας να αποκτήσει το πρόσωπο μια ανανεωμένη ξεκούραστη εικόνα.
 • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ Είναι ενέσιμο filler που γεμίζει τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, τις ρυτίδες της πικρίας στην γωνία του στόματος, γεμίζει τα χείλη δίνοντας όγκο και τονίζοντας το περίγραμμα, δίνει όγκο στα ζυγωματικά, βελτιώνει τις οφθαλμικές αύλακες, βελτιώνει το χαλαρό οβάλ του προσώπου, βελτιώνει το σχήμα της μύτης (ενέσιμη ρινοπλαστική) καθώς επίσης και πολλές ατέλειες του προσώπου.
 • ΕΝΕΣΙΜΕΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ Βοηθούν στη βαθιά ενυδάτωση, ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος του προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ, κάνοντας το να φαίνεται λαμπερό, ξεκούραστο και σφριγηλό. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές μεσοθεραπείας είναι η PRP (αυτόλογη μεσοθεραπεία) που χρησιμοποιεί στοιχεία του αίματος, πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια μαζί με έναν ενεργοποιητή για να δώσει ένα αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια και η απλή μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και βιταμίνες ή μεσοθεραπεία με υαλουρονικό και αμινοξέα κλπ.
 • ΝΗΜΑΤΑ Βοηθούν στην ανόρθωση των περιοχών του προσώπου όπως το οβάλ, οι παρειές, τα ζυγωματικά, την γωνία των φρυδιών κλπ ενώ βελτιώνουν περιοχές του σώματος με χαλάρωση και κυτταρίτιδα.

 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ LASER

 • FRACTIONAL RF LASER Με την βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων έχουμε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που προσφέρουν σύσφιξη, ανάπλαση και λείανση του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα.
 • ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ LIFTING ME HIFU ISONIC Με την βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων επεμβαίνουμε σε βάθος στο πρόσωπο και τον λαιμό στοχεύοντας στο SMAS και το μυώδες πλάτυσμα προκαλώντας σύσφιξη και δίνοντας προς τα έξω ένα τεντωμένο νεώτερο πρόσωπο.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

 • ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις. Απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αντιμετωπίζοντας την χαλάρωση των άνω και κάτω βλεφάρων ενώ βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό και τα οιδήματα των βλεφάρων που οφείλονται σε κατακράτηση υγρών του οργανισμού. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε μετά από 1-2 μήνες είναι αόρατες. Η επέμβαση γίνεται με τοπική διήθηση και μέθη, διαρκεί 1,5 ώρα. Είναι χειρουργείο ημέρας ενώ η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από 2-3 ημέρες εφόσον δεν είναι χειρονακτική.
 • MINI LIFTING Συχνή αισθητική επέμβαση με μικρές τομές γύρω από το αυτί μέσα από τις οποίες αντιμετωπίζεται η χαλάρωση στις παρειές, στο οβάλ του προσώπου και στο ανώτερο τμήμα του λαιμού. Χειρουργείο ημέρας με τοπική διήθηση και μέθη, διάρκειας 2,5- 3 ωρών περίπου. Επιστροφή στην εργασία μετά από 3-4 ημέρες περίπου, υπάρχουν μικρά οιδήματα που συνήθως υποχωρούν μετά από μια εβδομάδα από την επέμβαση.
 • ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ Είναι χειρουργική επέμβαση που αντιμετωπίζει το συσσωρευμένο λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος (λιποαποθήκες). Στις γυναίκες λιποαποθήκες εντοπίζονται συνήθως στην κοιλιά, την έξω επιφάνεια των μηρών, στους γλουτούς, στην μέση, στα γόνατα, στους βραχίονες. Στους άνδρες η λιποαποθήκες εντοπίζονται στο στομάχι, γύρω από τη μέση (το γνωστό σωσίβιο), στους μαστούς (λιπομαστία), έσω επιφάνεια μηρών και στους γλουτούς. Η λιποαναρρόφηση ή λιπογλυπτική έχει βελτιώσει τις τεχνικές έτσι ώστε να έχουμε στοχευμένα αποτελέσματα χωρίς έντονα οιδήματα και μώλωπες. Στην ουσία αφαιρούμε λιποκύτταρα ο αριθμός των οποίων είναι πεπερασμένος και δεν ξαναδημιουργούνται. Με το πέρας της επέμβασης ανάλογα με την περιοχή που λιποαναρροφήθηκε φοριέται κορσές ή ζώνη κοιλίας ή γιλέκο (για λιπομαστία στους άνδρες). Σε πολλές περιπτώσεις το λίπος που αφαιρείται μπορεί να τοποθετηθεί στους γλουτούς (λιποπρόσθεση) για να δώσουμε όγκο όταν έχουμε επίπεδους ή πτωτικούς γλουτούς. Η επάνοδος στην καθημερινότητα ή στην εργασία γίνεται από την επόμενη ημέρα. Το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό μετά 2-3 μήνες όταν έχουν υποχωρήσει τα οιδήματα.
 • ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Πολύ συχνή αισθητική επέμβαση. απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες διορθώνοντας τα δύσμορφα πεταχτά αυτιά βγάζοντας προς τα έξω ένα συμμετρικό με το πρόσωπο αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό της επέμβασης είναι πως μπορεί να γίνει και σε μικρές ηλικίες και συγκεκριμένα στην αμέσως προσχολική ηλικία, επειδή τα αυτιά έχουν ήδη το φυσικό τους μέγεθος, προλαβαίνοντας τα κοροϊδευτικά σχόλια των μικρών συμμαθητών που προκαλούν ψυχολογική επιβάρυνση. Οι τομές είναι μικρές, κρύβονται πίσω στην βάση του αυτιού και μέσα από αυτές φέρνουμε τα αυτιά σε σωστή γωνία με το κεφάλι ώστε να μην πετάνε και διορθώνουμε ότι άλλες ατέλειες υπάρχουν (ανθέλικα, κόγχη κλπ), έτσι ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Η πιο συχνή αισθητική επέμβαση. θεωρείται επέμβαση βιτρίνας γιατί επηρεάζει την εικόνα του προσώπου. Πολλές φορές συνδυάζεται με διόρθωση διαφράγματος, καυτηριασμό ρινικών κογχών, ευθειασμό ρινικού άξονα μετά από τραυματισμούς έτσι ώστε να μιλάμε για λειτουργική ρινοπλαστική γιατί απελευθερώνεται και η αναπνευστική οδός μαζί με την αισθητική βελτίωση. Είναι χειρουργική επέμβαση που γίνεται με γενική νάρκωση όταν πρόκειται για τυπική ρινοπλαστική διάρκειας 1-1,5 ώρας. Μετά τη διόρθωση της μύτης τοποθετούνται ειδικά ταμπόν στα ρουθούνια για να μην ματώνει τα οποία αφαιρούνται μετά από 1-2 ημέρες, ενώ ταυτόχρονα τοποθετείται ειδικός νάρθηκας για να κρατά τη μύτη σε σωστή θέση, ο οποίος αφαιρείται μετά από 7-8 ημέρες. Η όλη διαδικασία της επέμβασης περιλαμβάνει αόρατες εσωτερικές τομές μέσα από τις οποίες γίνεται όλη η δουλειά όπως η αφαίρεση ήβου, πλάγιες οστεοτομές, λέπτυνση χόνδρων κλπ έτσι ώστε όταν αφαιρεθεί ο νάρθηκας από την μύτη να φαίνεται ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Τον πρώτο μήνα καλό είναι να αποφύγουμε έντονη χειρονακτική εργασία και το γυμναστήριο. Στις περιπτώσεις που έχουμε μια μύτη με δυσμορφία στο ακρορίνιο, τότε η διαδικασία είναι πιο ήπια. Γίνεται με τοπική διήθηση και μέθη και κυρίως διορθώνουμε την δυσμορφία που προκαλούν οι χόνδροι του ακρορινίου. Εδώ δεν χρειάζονται οστεοτομές, ούτε νάρθηκας. Μετά από 2-3 ημέρες μπορούμε να κυκλοφορήσουμε κανονικά και να επιστρέψουμε στις δραστηριότητες μας.

Οι παραπάνω αισθητικές θεραπείες ιατρείου και χειρουργικές επεμβάσεις είναι αυτές που κυριαρχούν στις προτιμήσεις του πελατολογίου ενός πλαστικού χειρουργού τις ημέρες των εορτών.