Συνολικά 117 κρούσματα στη χώρα – 18 νέες περιπτώσεις

Σε νέα μέτρα προχωράει η κυβέρνηση αφότου έγινε γνωστό ότι αυξήθηκαν σε 117 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι προστέθηκαν ακόμη 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Για αυτό όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόρδας κλείνουν κλείνουν θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια, δικαστήρια και χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού, κλείνουν:

  • Παιδότοποι
  • Γυμναστήρια
  • Θέατρα
  • Κινηματογράφοι
  • Χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ιδιωτικών και δημοσίων

Από τα 117 που ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας τα 10 είναι «ορφανά», ενώ άλλα 15 διερευνώνται ακόμα. Ο κ. Τσίορδας ανέφερε ότι 3 ασθενείς, ένας επιπλέον από χθες, νοσηλεύονται πλέον σε ΜΕΘ, και 2 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση της εξάπλωσης ήταν αναμενόμενη» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προστασία των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Είναι μια νόσος. Να μένετε σπίτι και να αποφεύγετε τις συγκεντρώσεις. Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις όταν έχουμε συμπτώματα. Θέλει πάρα πολύ προσοχή. Δεν μπορούμε να τα κλείσουμε όλα, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ατομική ευθύνη» σημείωσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε απευθύνει έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο ΕΣΥ «και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας για δύο χρόνια».

Ο 66χρονος είναι ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό

Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ελλάδα ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Πρόκειται για 66χρονο, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Ο 66χρονος ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο 66χρονος πριν από λίγους μήνες είχε προχωρήσει σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Τότε, ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει πως, αν κατάφερνε να βγει ζωντανός, είχε κάνει τάμα να πάει να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους. Όπου τελικά προσεβλήθη από τον κορονοϊό.

#########