Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο «Grand Serai» από 25 έως 27 Μαΐου 2018. Κατά τη διάρκεια αυτής της Επιστημονικής Εκδήλωσης, κορυφαίοι φαρμακολόγοι με παγκόσμια ακτινοβολία, θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους εργασίες σε θέματα καθημερινής ορθής πρακτικής και επερχόμενης καινοτομίας στον τομέα του φαρμάκου.

Καινοτόμα φάρμακα έχουν βοηθήσει στην αντιμετώπιση ανθιστάμενων νοσημάτων στη συμβατική φαρμακοθεραπεία, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα έχει αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών στην Ελλάδα κατά σχεδόν ένα έτος και έχει οδηγήσει σε μείωση των συνολικών ημερών νοσηλείας κατά 2,6 εκατομμύρια ημέρες ετησίως. Βασική επιδίωξη της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, είναι να λειτουργεί ως μέσο άμεσης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των επιστημόνων, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά και εκπαιδευτικά στον τομέα της Φαρμακολογίας.

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, στοχεύει στην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων φαρμάκων και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επιστημόνων πάνω σε καίρια ζητήματα, που αφορούν στη φαρμακολογία σε επίπεδο έρευνας και εκπαίδευσης. Στόχος είναι επίσης, να διαφανούν οι μελλοντικοί στόχοι ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα και να σκιαγραφηθεί ο ρόλος του φαρμακολόγου σε αυτό το πλαίσιο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου-θεσμού της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας, αναμένεται να παρακολουθήσει σημαντικός αριθμός συνέδρων από όλη την Ελλάδα. Κορυφαίοι επιστήμονες, θα αναπτύξουν στην «καρδιά» της Ηπείρου, θέματα αιχμής στην έρευνα και καινοτομία γύρω από το φάρμακο.

 

 

 

 

 

 

 

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, κατά τη διάρκεια της οποίας θα λάβει χώρα τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μάριο Μαρσέλο. Ο τιμώμενος θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα: «Τα Φάρμακα στην Αρχαία Ελλάδα – Στάδια Ανάπτυξης της Δυτικής Ιατρικής Σκέψης».

Η τιμητική εκδήλωση, είναι ανοιχτή για το κοινό.