Ο υπουργός υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, ανακοίνωσε πως η χώρα κατέγραψε 833 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Στους 29.752 ανέρχονται οι ασθενείς Covid-19 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γαλλίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Γαλλίας, 831 ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο μόνο το τελευταίο 24ωρο με επιπλοκές από τη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Οι διασωληνωμένοι έπειτα από επιπλοκές του κορωνοϊού, ανέρχονται στη χώρα σε 7.072, με 478 περισσότερους το τελευταίο 24ωρο. Στα θετικά της ημέρας, ο ημερήσιος αριθμός ασθενών που βγήκαν από τον αναπνευστήρα, που ανέρχεται σε 94 από την Κυριακή.
«Ανοιχτή πληγή» τα γηροκομεία, στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Υπολογίζεται πως οι θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, όπως καταγράφονται στα νοσοκομεία αγγίζουν σήμερα τους 6.494, ενώ 2.417 είναι οι νεκροί που κατέληξαν στα γηροκομεία της χώρας.

Αναφορά στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό νεκρών στα γηροκομεία της Γαλλίας έκανε άλλωστε το απόγευμα και ο Έλληνας λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Βεράν ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη μιας «τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης» του κορονοϊού στα γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, που έχουν πληγεί σφόδρα καταγράφοντας τουλάχιστον 2.417 θανάτους από την αρχή της επιδημίας.
Τα μέτρα καραντίνας στη Γαλλία αποδίδουν

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος… είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί (…). Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε.