Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 464. Από αυτά, 72 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη.

Συνολικά, μέχρι σήμερα 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον έκτο νεκρό, τον 70χρονο από την Καστοριά, σημειώνοντας ότι «συμπάσχουμε με τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους». Είπε ότι οι ασθενείς που υπέκυψαν είναι όλοι άνδρες, οι οποίοι είχαν πολλά υποκείμενα νοσήματα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γέννηση του υγιούς βρέφους από μητέρα που έχει νοσήσει από κορωνοϊό, επισημαίνοντας το αισιόδοξο μήνυμα στην κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα.

Ο κ.Τσιόδρας ανέφερε πως η Ευρώπη είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Για πρώτη φορά από τις 16 Μαρτίου, οι θάνατοι που καταγράφηκαν εκτός Κίνας είναι περισσότεροι από τους θανάτους εντός Κίνας. 

Το ευχάριστο είναι ότι ξεκίνησε πειραματική κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματά του θα φανούν σε τρεις μήνες, άρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πριν από το καλοκαίρι. Επεσήμανε επίσης, ότι δε νοείται να μην ακολουθείται το “Μένουμε Σπίτι” και οι εικόνες από τα πλοία να θυμίζουν Δεκαπενταύγουστο.

#########