Χορήγηθηκε στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας όχημα για την μετακίνηση των ανοϊκών ασθενών στο εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας.Η Pfizer Hellas, χορήγησε μεταφορικό όχημα προς την Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης ανοϊκών ασθενών στο «Κέντρο Ημέρας» Παγκρατίου.Το όχημα, εκτελεί καθημερινά δύο δρομολόγια από και προς το σπίτι ασθενών που παρακολουθούν τις δραστηριότητες του «Κέντρου Ημέρας», κάνοντας πιο εύκολη τη πρόσβαση σε μία μονάδα ημερήσιας παραμονής, απασχόλησης και θεραπευτικής φροντίδας.

Το «Κέντρο Ημέρας» στελεχώνεται από 12μελή ομάδα εξειδικευμένων Επαγγελματιών Υγείας και εξυπηρετεί 150 ασθενείς, οι οποίοι συμμετέχουν σε θεραπευτικά προγράμματα με στόχο τη νοητική ενδυνάμωσή τους και τη διατήρηση των επικοινωνιακών ικανοτήτων τους, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πληροφόρηση, εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών και φροντιστών των ανοϊκών ασθενών, καθώς και στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια.

«Στόχος της Pfizer Hellas μέσω αυτής της χορηγίας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους.» δήλωσε ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Pfizer Hellas, κος Δημήτρης Γκότσης.

Η κυρία Παρασκευή Σακκά, Πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, ευχαριστώντας την Pfizer Hellas για την αρωγή της στο έργο της Ε.Ν.Α.Σ.Δ.Α ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας, η Pfizer Hellas είναι ένας σύμμαχος στις προσπάθειές μας και ένας σημαντικός υποστηρικτής του έργου μας. Οι ασθενείς με Alzheimer και οι οικογένειές τους, διευκολύνονται ιδιαίτερα πλέον προκειμένου να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του κέντρου ημέρας».

Η Pfizer Hellas υποστηρίζει τις παραπάνω δραστηριότητες, μέσω του εταιρικού προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί με συνέπεια και συνέχεια, με σκοπό να στηρίζει τους πυλώνες της προληπτικής ιατρικής, της ενημέρωσης και της προώθησης μηνυμάτων για έναν υγιέστερο κόσμο.Η νόσος Alzheimer σε αριθμούς:

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η συχνότερη μορφή άνοιας (60 % του συνόλου) από την οποία πάσχουν 150.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, 6.000.000 στην Ευρώπη και 26.000.000 σ’ όλο τον κόσμο. Εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, ενώ είναι πολύ σπάνια σε ηλικίες μικρότερες των 50 ετών. Προκαλεί μία βαθμιαία εκφύλιση του εγκεφάλου και έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή έκπτωση των

νοητικών ικανοτήτων του ατόμου και στα προχωρημένα στάδια και της κινητικότητας και της καθημερινής λειτουργικότητας.


«Κέντρο Ημέρας»:

Το «Κέντρο Ημέρας» λειτουργεί στην οδό Μάρκου Μουσούρου 89 & Στίλπωνος 33, στο Παγκράτι. Τηλέφωνο ενημέρωσης & πληροφοριών: 210 – 7013271, www.alzheimerathens.gr

#########