Τα τελευταία χρόνια, οι συναρπαστικές εξελίξεις στη γενετική και η σημαντική τεχνολογική πρόοδος με αποκορύφωμα την εισαγωγή της νέας γενιάς αλληλούχισης του DNA (Next Generation Sequencing-NGS) διάνοιξε αχαρτογράφητους μέχρι πρότινος δρόμους για την κατανόηση της γενετικής όχι μόνο του καρκίνου, αλλά και άλλων νοσημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας.

Πλέον, οι ειδικοί κάνουν λόγο για την Ιατρική Ακριβείας ή Εξατομικευμένη Ιατρική. Χάρη σε εξελιγμένα διαγνωστικά εργαλεία (βιοδείκτες), οι γιατροί αναζητούν τις υπεύθυνες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους και στη συνέχεια χορηγούν επαναστατικές στοχευμένες θεραπείες, που στοχεύουν ακριβώς στις επίμαχες μεταλλάξεις.

Όλες οι καινοτόμες εφαρμογές της Ιατρικής Ακριβείας θα συζητηθούν στο 7th Health Innovation Conference με τίτλο «Καινοτομία στην Υγεία: Η Αξία, τα Εμπόδια και οι συναρπαστικές Προοπτικές» που θα διοργανωθεί στις 3 Μαΐου 2023 από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business & το portal virus.com.gr.

#########