Την ευκαιρία να γελάσουν με την καρδιά τους, κάνοντας γυμναστική και yoga γέλιου, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου υγείας και πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας laughter yoga, Εύας Ντελιδάκη, θα έχουν οι φροντιστές ασθενών με άνοια και Νόσο Alzheimer, στο πλαίσιο του καινοτόμου Προγράμματος «καφές για φροντιστές».

 

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 11 Μαΐου, από τις 17.30 έως τις 19.30

στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό

Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη,

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι φροντιστές θα ενημερωθούν επίσης από τον ψυχολόγο Γιώργο Σταθάκη, για το πόσο σημαντική και αναγκαία είναι συνεχής φροντίδα του εαυτού τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας με επιτυχία, το δύσκολο έργο της φροντίδας των ανοϊκών ασθενών.

 

Οι τακτικές συναντήσεις για “καφέ”, που πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη, στο Κέντρο Alzheimer του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», εκτός από διασκέδαση κι ενημέρωση για τους φροντιστές, έχουν γίνει κι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους, χάρη στον οποίο έχουν δοθεί ευκαιρίες για ανταλλαγή απόψεων κι εκτός των συναντήσεων αλλά και ανάπτυξης φιλικών δεσμών μεταξύ τους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών, οι οποίοι μπορούν να έρχονται στις συναντήσεις μαζί με τους ηλικιωμένους που φροντίζουν καθώς εθελοντές μπορούν να αναλαμβάνουν την απασχόλησή τους, σε ξεχωριστό χώρο.

 

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

 

 

Λίγα λόγια για το έργο του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων

«Ο Νέστωρ»

 

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2001 από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, με στόχο να παρέχει στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.

 

Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, που πάσχουν από ψυχογηριατρικά νοσήματα,  μέσω της ενίσχυσης της αυτονομίας και της ανεξάρτητης διαβίωσης τους, ο «Νέστωρ»  ανέπτυξε μια σειρά από δομές που συμβάλουν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ»,  ανέπτυξε και λειτουργεί μέχρι σήμερα:

 

 • Δύο Κέντρα Ημέρας Νόσου Alzheimer (Κυψέλη, Αγ. Ελευθέριος)
 • Κλινική Βραχείας Νοσηλείας για ασθενείς με άνοια
 • Δύο ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία (Αθήνα, Χαλάνδρι)
 • Προστατευόμενο Διαμέρισμα
 • Γραμμή SOS για φροντιστές ασθενών με άνοια

 

Επιπλέον, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια όπως:

 

 • Εξωτερικά ιατρεία
 • Πρόγραμμα “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ”: Έλεγχοι μνήμης στους Δήμους Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνος, Γαλατσίου, Βριλησσίων, Αιγάλεω και Πετρούπολης
 • Πρόγραμμα 160+:Ολοκληρωμένη εξειδικευμένη φροντίδα για τη νόσο Alzheimer, σε 160 οικογένειες
 • Συμβουλευτικές συνεδρίες
 • Ομάδες εργοθεραπείας
 • Ψυχοθεραπευτικές ομάδες συγγενών
 • Πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι
 • Εκπαιδευτικά μαθήματα για συγγενείς ασθενών
 • Σεμινάρια για Επαγγελματίες Υγείας

 

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου της Αθήνας υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντές, σε 35 οικογένειες ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη (μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι που φροντίζουν ανήλικα εγγόνια και ηλικιωμένους με άνοια).

Ετησίως περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer και για άλλα ψυχογηριατρικά προβλήματα ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», απασχολεί σήμερα 76 εργαζόμενους και 45 ενεργούς εθελοντές.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενέργειες ενημέρωσης της κοινότητας σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων μέσω ομιλιών, έντυπου υλικού και προωθητικών ενεργειών.

#########