Συμμετέχοντας στο γνωστό παιχνίδι τύχης Bingo, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, όσοι από τους Φροντιστές Ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer το επιθυμούν, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές» (caregiver café) που διοργανώνoυν, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών.

 

Η συνάντηση για «καφέ», θα πραγματοποιηθεί

 την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου,

από τις 17.30 έως τις 19.30

 

στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer,

του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο,

στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

 

Παράλληλα, όπως σε κάθε συνάντηση για «καφέ», οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για τα θέματα φροντίδας των ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer που τους απασχολούν, από τους επαγγελματίες υγείας των δύο φορέων, οι οποίοι θα ακούσουν τις απορίες τους και θα τους προτείνουν τρόπους ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόληση των ατόμων με άνοια, σε ξεχωριστό χώρο, σε περίπτωση που το επιθυμούν οι φροντιστές τους.

 

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους ωφελούμενους φροντιστές κι έχει ως στόχο να τους βοηθήσει στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

 

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας κι από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

 

 

 

 

Λίγα Λόγια για το έργο μας

 

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2001 από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, με στόχο να παρέχει στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.

 

Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, που πάσχουν από ψυχογηριατρικά νοσήματα, μέσω της ενίσχυσης της αυτονομίας και της ανεξάρτητης διαβίωσης τους, ο «Νέστωρ» ανέπτυξε μια σειρά από δομές που συμβάλουν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», ανέπτυξε και λειτουργεί μέχρι σήμερα:

 

 • Δύο Κέντρα Ημέρας Νόσου Alzheimer (Κυψέλη, Αγ. Ελευθέριος)
 • Κλινική Βραχείας Νοσηλείας για ασθενείς με άνοια
 • Δύο ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία (Αθήνα, Χαλάνδρι)
 • Προστατευόμενο Διαμέρισμα
 • Ιατρείο Μνήμης και Ψυχιατρικό Ιατρείο, στους Δήμους Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Γαλατσίου, Βριλησσίων
 • Γραμμή SOS για φροντιστές ασθενών με άνοια

 

Επιπλέον, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια όπως:

 

 • εξωτερικά ιατρεία
 • συμβουλευτικές συνεδρίες
 • ομάδες εργοθεραπείας
 • ψυχοθεραπευτικές ομάδες συγγενών
 • πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι
 • εκπαιδευτικά μαθήματα για συγγενείς ασθενών
 • σεμινάρια για Επαγγελματίες Υγείας

 

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου της Αθήνας υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντές, σε 35 οικογένειες ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη (μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι που φροντίζουν ανήλικα εγγόνια και ηλικιωμένους με άνοια).

Ετησίως περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer και για άλλα ψυχογηριατρικά προβλήματα ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», απασχολεί σήμερα 76 εργαζόμενους και 45 ενεργούς εθελοντές.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενέργειες ενημέρωσης της κοινότητας σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων μέσω ομιλιών, έντυπου υλικού και προωθητικών ενεργειών.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.nstr.gr

#########