Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας με την ευκολία της φιλοσοφίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν κυριαρχήσει, τόσο στην ανάπτυξη των διαπροσωπικών μας σχέσεων, όσο και στην κάλυψη και τη διευκόλυνση βασικών μας αναγκών.

Η ευκολία στην πρόσβαση και τη λειτουργία τους, τα έχει καταστήσει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Η υγεία της… νέας εποχής, δεν θα μπορούσε, να μην συνδυάσει τα στοιχεία αυτά με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Αυτό κάνει πράξει η εφαρμογή «Impilo».

Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη μεταφορά στον κόσμο των υπηρεσιών υγείας της φιλοσοφίας των κοινωνικών δικτύων. Ειδικά σήμερα, σε μία εποχή, στην οποία οι απαιτήσεις για τον τρόπο και την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, λόγω της συγκυρίας της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, σε συνδυασμό με τις συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης που συνηγορούν στην εξ’ αποστάσεως κοινωνική ή άλλης μορφής δραστηριότητα.

Το Impilo, λοιπόν, φιλοδοξεί να δώσει τη διαδραστική απάντηση που θα συγκεράσει τις ιδιαιτερότητες αυτές, με τη λογική «ο γιατρός σου, οι εξετάσεις σου και όλες σου οι ιατρικές απαιτήσεις, στο κινητό σου με μία απλή και φιλική εφαρμογή».

Η πλατφόρμα του Impilo, δηλαδή, με το πρωτοποριακό της περιβάλλον, προσφέρει σε ασθενείς, γιατρούς και παρόχους υγείας τη δυνατότητα εύκολης και άμεσης επικοινωνίας, με την εξ’ αποστάσεως αλληλεπίδραση και παροχή ιατρικών, συμβουλευτικών ή άλλων υπηρεσιών μέσα από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet. Με την ιδιαιτερότητα της αξιοποίησης της καινοτόμου τεχνολογίας Blockchain, που εγγυάται την ασφάλεια της  διαχείρισης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, μεταφέροντας τον πλήρη έλεγχο της πρόσβασης, της εμπιστευτικότητας και του απορρήτου στον ίδιο τον ασθενή.

Η εφαρμογή Impilo, που δημιουργήθηκε από την εταιρία Datamed, σε συνεργασία με τα δύο κορυφαία Ερευνητικά Εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΒΤ) και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης (ΕΣΑΔ), παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, την Παρασκευή 23 Απριλίου, σε φορείς του χώρου της υγείας. Στην παρουσίαση συμμετείχαν 50 εκπρόσωποι Νοσοκομείων, φορείς της Πανεπιστημιακής κοινότητας και opinion leaders του χώρου της υγείας.