Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού» υλοποιεί το πρόγραμμα “Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: Αποτύπωση, Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για την Άσκηση και την Υγιεινή Διατροφή» με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας του παιδικού πληθυσμού σε όλη την επικράτεια.

 

Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε δύο φάσεις εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώθηκε και αφορούσε στην εκπόνηση σε πανελλαδικό επίπεδο επιδημιολογικής μελέτης για την καταγραφή του επιπολασμού της παιδικής παχυσαρκίας και τη διαφοροποίησή του ανάλογα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα ανά περιφέρεια της χώρας, ενώ η δεύτερη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σε εξάμηνη παρέμβαση σε 85 σχολεία με κύριο στόχο την αλλαγή των στάσεων και των πεποιθήσεων που έχουν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί  για τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Στο πλαίσιο του έργου, για τη γνωστοποίηση των δράσεων και των ωφελειών του, πραγματοποιείται η Εναρκτήρια Ημερίδα του Προγράμματος με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας» την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013, και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα Μακεδονία του ξενοδοχείουDivaniCaravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2.

Την ημερίδα έχουν κληθεί να χαιρετίσουν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού» κ. Χαράλαμπος Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος.

Για το Σχεδιασμό, το Περιεχόμενο και τους Στόχους του Προγράμματος θα μιλήσει ο Συντονιστής Διευθυντής του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», κ. Στέφανος Μιχαλάκος,  καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.

Στοιχεία επικοινωνίας : Τηλ.: 210 7783307

ob_espa@aglaiakyriakou.gr

#########