Η Βίκος Α.Ε. υποστηρίζει διαχρονικά το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και συμμετέχει ως χορηγός στην ετήσια Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α από το 2011. Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλης της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.

Η έναρξη της Λαμπαδηδρομίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 18.30 στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ν. Σμύρνης. Στην συνέχεια η «Φλόγα της Αγάπης» θα μεταφερθεί στην Κεντρική Πλατεία και από εκεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, όπου και θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί επισήμων.

Με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ  η Φλόγα της Αγάπης θα καταλήξει και θα διανυκτερεύσει στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. Το Σάββατο 23 Ιουλίου, με τη συνεργασία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τη βοήθεια του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος καθώς και τη συμμετοχή της Ομάδας Αιγαίου θα μεταφερθεί δια θαλάσσης, περνώντας από την διώρυγα της Κορίνθου, στον πρώτο προορισμό της, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι με στόχο την υποστήριξη και την παρακίνηση στο θεσμό της εθελοντικής προσφοράς αίματος, η εταιρεία Βίκος υλοποίησε τον Ιούνιο μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών που προβλήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στην πίσω όψη λεωφορείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο και Πάτρα.  Το μήνυμα της καμπάνιας ήταν “Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα” τονίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύμνο προς την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό.

Η υποστήριξη της 20ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας». Ενημέρωση για δράσεις που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία, η Βίκος Α.Ε. παρέχει μέσα από την ιστοσελίδα της, επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε μέσο διάδοσης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και προσέλκυσης νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

 

#########