Το βράδυ της Τρίτης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε το Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου, στην Αλικαρνασσού 49. Αφού συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους της δομής για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, δείπνησε μαζί τους και τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης όλων στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.
Οι Γιατροί του Κόσμου ενέτειναν τις δράσεις εν μέσω των ακραίων καιρικών.
Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι Γιατροί του Κόσμου μοίρασαν ζεστό φαγητό, τσάι και είδη προστασίας από το κρύο στο λιμάνι του Πειραιά όπου συγκεντρώνεται άστεγος πληθυσμός και οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν πρόσθετα προβλήματα. Η εθελοντική ομάδα street work των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποιεί τακτικές επιτόπιες παρεμβάσεις στην περιοχή και όπου υπάρχει ανάγκη.

Η παρουσία της Πολιτείας σε αυτές τις δράσεις, εκτός από συμβολικό χαρακτήρα, είναι ουσιαστικής σημασίας καθώς γίνονται ορατά τόσο τα προβλήματα των συνανθρώπων μας όσο και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις στην προσφορά ουσιαστικής υποστήριξης στους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Οι Γιατροί του Κόσμου ευχαριστούν τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, που βρίσκεται δίπλα στις δράσεις τους.

Το Υπνωτήριο Αστέγων στην οδό Αλικαρνασσού 49 στο Δήμο Αθηναίων, λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής.