Η LEO Pharma, μια παγκόσμια εταιρεία με εξειδίκευση στη δερματολογία, ανταποκρίνεται στην παγκόσμια ζήτηση για μεγαλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα των κλινικών μελετών, ζήτηση η οποία προέρχεται από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των ενώσεων ασθενών, ερευνητών και επαγγελματιών υγείας.

Για το λόγο αυτό, η LEO Pharma, θα αυξήσει σημαντικά την πρόσβαση σε κλινικές μελέτες ξεκινώντας από το 1990. Από την 1η Ιανουαρίου 2014, ερευνητές, σύλλογοι ασθενών καθώς και επαγγελματίες υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της LEO Pharma σχετικά με τις κλινικές δοκιμές.

Η Πρόεδρος και CEO της LEO Pharma, Gitte P. Aabo δήλωσε: “Η LEO Pharma είναι μια εταιρεία επικεντρωμένη στον ασθενή και για μας αυτό σημαίνει απόλυτη διαφάνεια σχετικά με τα αποτελέσματα από τις κλινικές μας μελέτες, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα τόσο σε ασθενείς όσο και σε επαγγελματίες υγείας να προβαίνουν σε αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία τους, όντας πλήρως ενημερωμένοι. Αναγνωρίζουμε πλήρως τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τη διάθεση των αποτελεσμάτων των κλινικών μας δοκιμών”.

Με αφετηρία τη νέα χρονιά, η εταιρεία θα αρχίσει να δημοσιεύει σταδιακά στην εταιρική της ιστοσελίδα, συνοπτικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που χρηματοδότησε από το 1990 και μετά. Επιπλέον, εκθέσεις κλινικών μελετών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 1990 θα δημοσιευθούν σταδιακά, από το Μάρτιο του 2014, ξεκινώντας με τις πιο πρόσφατες και με όλες τις εκθέσεις κλινικών μελετών να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών ετών.

Τέλος, η LEO Pharma θα εξασφαλίσει ότι οι ερευνητές, οι επαγγελματίες υγείας και οι ενώσεις ασθενών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, κατόπιν αιτήματος τους, σε δεδομένα ασθενών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 2000 και έπειτα, πάντα με σεβασμό στην διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασθενών.“Θεωρώ την πρόσβαση στις κλινικές μελέτες, μια επιστημονική και ηθική ευθύνη των φαρμοκοβιομηχανιών, η οποία διευκολύνει στη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων υγειονομικής περίθαλψης και προωθεί την ασφάλεια των ασθενών.

Όντας μια εταιρεία με αποστολή της να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν υγιές δέρμα, οφείλουμε στους ασθενείς, να βελτιώσουμε την επιστημονική κατανόηση των δερματικών παθήσεων, γι’ αυτό και θεωρώ ότι μια τέτοια είδους προσέγγιση έχει πολύ μεγάλη σημασία.” δήλωσε ο Γενικός Διεθυντής της LEO Pharma Ελλάδος, κος Νίκος Ραγκούσης.

Σχετικά με τη LEO (Pharma)

Η LEO Pharma βοηθά τους ανθρώπους στην απόκτηση υγιούς δέρματος. Προσφέροντας λύσεις στους ασθενείς σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, η LEO Pharma στηρίζει τους ανθρώπους να διαχειριστούν τις δερματικές τους παθήσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1908 και ανήκει στο Ίδρυμα LEO, είναι τελείως ανεξάρτητη από εξωτερικά κεφάλαια και όλα τα κέρδη επαναεπενδύονται προς όφελος των ασθενών, έχοντας αφιερώσει δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης για να προσφέρει προϊόντα και λύσεις σε άτομα με δερματικές παθήσεις. Η LEO Pharma έχει την έδρα της στη Δανία και απασχολεί περίπου 4.800 άτομα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1958.

#########