Αρχική Ειδήσεις - Νέα Η Janssen κέρδισε το βραβείο Business IT Excellence Awards 2013

Η Janssen κέρδισε το βραβείο Business IT Excellence Awards 2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
janssen

Βραβείο «Βέλτιστης Πρακτικής Αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας», απονεμήθηκε στην φαρμακευτική εταιρία Ελλάδος, μετά από διαγωνισμό τον οποίο θεσμοθέτησε τοπεριοδικό netweek της BoussiasCommunications την επιστημονική υποστήριξη Εργαστηρίου Εμπορίου (ELTRUN) Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Janssen συμμετείχε στην κατηγορία / πυλώνα: ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ / ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ όπου και βραβεύτηκε για την εκπαίδευση του προσωπικού της, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος

Tο iLib έλαβε βραβείο αριστείας Business-ITExcellenceΑward από την Yφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα. Εύη Χριστοφιλοπούλου. iLib είναι μία πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης που αναπτύχτηκε από την Janssen Ελλάδος και τους συνεργάτες της MakeBelive.

Αφορά στην κατασκευή μιας βιβλιοθήκης ηλεκτρονικών βιβλίων και εκπαιδευτικών βοηθημάτων για τις θεραπευτικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η Janssen. Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει το βιβλίο που θέλει στο iPad του και να απολαύσει μία διαφορετική εκπαιδευτική εμπειρία. Η έντονη διαδραστικότητα και το υψηλό επίπεδο εποπτικού υλικού (video, κινούμενες εικόνες, υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, κλπ) φέρνουν τον αναγνώστη πολύ πιο κοντά γνώση, με ιδιαίτερη αμεσότητα.

Μετά την επιτυχημένη εισαγωγή του iLib στην Ελληνική αγορά, το έργο έχει υιοθετηθεί από την Janssen στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή και αυτή την στιγμή συγγράφονται επόμενοι τρεις τόμοι της βιβλιοθήκης. 

Τα Business IT Excellence Awards απευθύνθηκαν σε όλες τις επιχειρήσεις – οργανισμούς που έχουν αξιοποιήσει αποτελεσματικά την Πληροφορική και τις Επικοινωνίες, καθώς και σε επιχειρήσεις Πληροφορικής και Επικοινωνιών που προωθούν λύσεις στην και Κύπρο.

Υποψηφιότητα κατέθεσαν όλες οι εταιρείες που ξεχωρίζουν με την ευρύτητα και το βάθος των πρακτικών τους, δημιουργικότητά τους, τις καινοτομίες, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών τους, και τα «μαθήματα» (take-aways) που μπορούν να προσφέρουν στους συναδέλφους τους.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επιχειρήσεις και οργανισμοί του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή την οποία εκπροσωπούσαν στελέχη από τους  συνδέσμους που στήριξαν το διαγωνισμό και πιο συγκεκριμένα οι: ΣΕΠΕ, ΗeAIS, HePIS, ISACA Athens Chapter, itSMF Hellas, ΕΙΠ της ΕΕΔΕ, Hellenic CIO Forum, PMI Greece Chapter και ΣΕΠΒΕ.

Oι αποφάσεις της επιτροπής στηρίχθηκαν σε αντικειμενικά στοιχεία και αναλυτική τεκμηρίωση, με αποτέλεσμα να προβληθούν πρωτοβουλίες που εμπεριέχουν στοιχεία όπως η καινοτομία, η αποτελεσματικότητα, η ευθυγράμμιση της Πληροφορικής με την επιχειρηματική στρατηγική, η συμβολή στην εθνική οικονομία και η κοινωνική ευαισθησία, αξίες που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αξία της επιβράβευσης των αξιόλογων πρωτοβουλιών επιχειρήσεων και οργανισμών ενώ συγκεκριμένα οι διοργανωτές του διαγωνισμού τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία των ΤΠΕ τόσο για την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων όσο και τη δυναμική του κλάδου ως Πυλώνα Ανάπτυξης της Οικονομίας.

Όπως τόνισε ο καθηγητής κ. Γιώργος Δουκίδης, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν-ELTRUN: «Τα BusinessITExcellenceAwards καθίστανται ένας θεσμός και ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη την ουσιαστική συμμετοχή εταιρειών που αξιοποιούν την Πληροφορική και τις Επικοινωνίες, την εμφάνιση νέων δυναμικών και εξωστρεφών εταιρειών αλλά και τη συγκίνηση που δημιουργούν τα τιμητικά βραβεία LifeAchievement».

Η Janssen

Η Janssen ανήκει στον όμιλο εταιριών της  Johnson & Johnson, την πληρέστερη εταιρία φροντίδας υγείας στον κόσμο.  Στην Ελλάδα η Janssen ξεκίνησε ως επιστημονικό γραφείο το 1973 και πλέον συγκαταλέγεται στις  μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες της χώρας μας.

Με ξεκάθαρο όραμα και απόλυτη δέσμευση στην αποστολή της, η Janssen στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε «πρότυπο» εταιρία μεταξύ όλων των εταιριών Janssen Ευρώπης, έχοντας σταθερά επιχειρησιακά αποτελέσματα, μέσω μιας σημαντικής ομάδας ταλαντούχων ανθρώπων και άριστων επιχειρησιακών διεργασιών.

Η Janssen είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Με κύριο μέλημά της την φαρμακευτική έρευνα και την καινοτομία, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και διαθέτει πρωτοποριακά φάρμακα υπηρεσίες και λύσεις για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σε 5 θεραπευτικές κατηγορίες: Καρδιαγγειακό σύστημα και μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης), Ανοσολογία (ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα), Λοιμώδη νοσήματα και εμβόλια (HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, φυματίωση),   Νευροεπιστήμη (σχιζοφρένεια, άνοια, πόνος) και Ογκολογία (πολλαπλό μυέλωμα, καρκίνος του προστάτη).

Ένα σταθερό σύστημα αξιών το οποίο περιγράφεται στα ΠΙΣΤΕΥΩ της Johnson & Johnsonσυνθέτει εδώ και 67 χρόνια έναν ισχυρό θεσμό, υπογραμμίζοντας και περιγράφοντας τις ευθύνες της εταιρίας απέναντι  στους πελάτες της, τους εργαζομένους, τους μετόχους της αλλά και προς την κοινότητα στην οποία δρα και αναπτύσσεται. 

Η  Janssen  εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχωράει εδώ και χρόνια σε ενέργειες και δράσεις που έχουν σχέση με τους υπαλλήλους, συνεργάτες,  τους συλλόγους ασθενών, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.  Στόχος της είναι να διδάξει, να προσφέρει και να υπογραμμίσει τη σημασία της υγείας στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ευτυχισμένου μέλλοντος για όλους.