Σε μια απολύτως αποδοτική και επιτυχημένη συνεργασία αναδεικνύεται αυτή της ELPEN με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και την PPA-International Advanced Life Support Center

Για τρίτη φορά μέσα σε 10 μήνες (Φεβρουάριος – Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2013) το Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο της ELPEN, φιλοξένησε το Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επείγουσας Ιατρικής – Βαρέος Τραύματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑ) και την PPA-International Advanced Life Support Center, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων ‘Live Tissue Course’ (LTC).

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 10 επαγγελματίες των  σωμάτων Ασφαλείας της Δανίας οι οποίοι το παρακολούθησαν με την στήριξη της Κυβέρνησης της Δανίας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια τριών ημερών, από 9 έως 11 Δεκεμβρίου, και περιελάμβανε 10 διαλέξεις και 15 ώρες πρακτικής εξάσκησης στο χειρουργείο, με κύριο στόχο οι μαθητευόμενοι να εκπαιδευτούν στην έγκαιρη και ασφαλή αντιμετώπιση του πολυτραυματία, εφαρμόζοντας σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές.

Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν εργαστήρια και διαλέξεις για τη διαχείριση της εξωτερικής αιμορραγίας με άμεση πίεση, με επίδεσμο Tourniquet ή/και με αιμοστατικό επίδεσμο, για την επείγουσα αναπνευστική επαναλειτουργία, τον ακρωτηριασμό, καθώς και για τη φροντίδα θωρακικών τραυμάτων, εκτεταμένης αιμορραγίας και ασκήσεις για τραυματισμούς που προέρχονται από μαχαίρι ή όπλο. 

Την Επιστημονική Επιτροπή του σεμιναρίου αποτέλεσαν διεθνούς φήμης εκπαιδευτές οι οποίοι και καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες, όπως o κ. Θεόδωρος Ξάνθος, Καρδιολόγος, Πρόεδρος ΕΕΚΑ, στελέχη  της  PPA International και ο κ. Απόστολος Παπαλόης, Βιολόγος, Διευθυντής Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου ELPEN. 

Η PPA-International και o κ. Ξάνθος σημείωσαν ότι «Η άψογη συνεργασία με την ELPEN, από το πρώτο κιόλας σεμινάριο, και τα πολύ υψηλά επιστημονικά standards που θέτει, τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας αλλά και το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, καθιστούν αδιαμφισβήτητα πλέον τη συνεργασία μας μόνιμη και διαχρονική. Το σεμινάριο αυτό ευελπιστούσαμε να αποτελέσει θεσμό για την Ελλάδα και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αυτό το καταφέραμε μετά από 3 επιστημονικά σεμινάρια που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, μέσα στο 2013». 

«Τον Φεβρουάριο του 2013 ξεκινήσαμε με πολλές ελπίδες τη διεθνούς εμβέλειας συνεργασία με την ΕΕΚΑ και την PPA-International. Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ELPEN αλλά και στην αφοσίωση και υψηλή κατάρτιση όλων των συνεργατών μας, πιστεύουμε ότι σφραγίζουμε τη συνεργασία αυτή, ανανεώνοντας το ‘ραντεβού’ μας για περισσότερα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων ιατρών και επαγγελματιών υγείας, μέσα στο 2014» επισήμανε ο Δρ. Απόστολος Παπαλόης, Βιολόγος, Διευθυντής Ερευνητικού & Πειραματικού Κέντρου ELPEN και πρόσθεσε, «Η ELPEN άλλωστε και για τα επόμενα χρόνια δεσμεύεται να παραμείνει πιστή στο όραμά της για προσφορά υψηλής επιστημονικής ιατρικής εκπαίδευσης με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνανθρώπων μας αλλά και την προβολή, σε παγκόσμιο επίπεδο, του σημαντικού επιστημονικού έργου που υλοποιεί μια ελληνική εταιρεία».

#########