Στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ελληνικού προξενείου στο Τορόντο με σκοπό την προώθηση της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας. Πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων διακεκριμένες προσωπικότητες  της διπλωματικής κοινότητας στον Καναδά, επιφανείς επιχειρηματίες με ενδιαφέρον τόσο  στο εμπόριο τροφίμων, όσο  και στην τουριστική εκμετάλλευση και φυσικά επίτιμοι καλεσμένοι της ελληνικής ομογένειας, έδωσαν  το παρών. Σκοπός της εκδήλωσης η ανάδειξη της μοναδικής ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στις μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας με καράβι/οδηγό την γαστριμαργική απόλαυση. 

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο Έλληνας πρόξενος στο Τορόντο, κ. Δημήτρης Αζεμοπουλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν μοναδικό πόλο έλξης, όχι μόνο λόγω της μοναδικής ομορφιάς της, αλλά και εξ´αιτιας των ιδιαίτερων γαστριμαργικων της χαρακτηριστικών. Η Ελληνική Φύση με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της, τον ήλιο, το έδαφος, το ξηρό κλίμα, μας προσφέρει πλουσιοπάροχα τρόφιμα οπως την ελιά, τα φρούτα, τους καρπούς, παντρεύοντας με ένα μοναδικό τροπο τη γεύση με ευεργετικές επιδράσεις στην υγεια. 

Ο Δρ Αναστάσιος Παπαλαζαρου, Διαιτολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, παρουσίασε με ένα εμπεριστατωμένο τροπο τις πολύτιμες και ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής δίαιτας, τη συσχέτιση της με χαμηλά ποσοστά  ασθενειών και υψηλή μακροβιότητα, τονίζοντας οτι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια δίαιτα, αλλά για ένα τρόπο ζωης. Φυσική δραστηριότητα, οικογενειακά γεύματα, λιγότερο στρες μαζί με τις μοναδικές γεύσεις απο τροφές όπως το ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα άγρια εδώδιμα χόρτα, τα βότανα φαίνεται να αποτελούν το “κρυμμένο ελατήριο” του μυστικού της μακροζωίας. 

Η διακεκριμένη στην Αμερικη με ελληνικές ρίζες, Σεφ Cristine Cushing,  στην ομιλία της με θέμα “the magic of Greece” προσέγγισε με ένα μοναδικό, γλαφυρο και άκρως πρωτότυπο τροπο τις ομορφιές της Ελλάδας. Παρουσίασε τις γαστριμαργικές ιδιαιτερότητες διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας μέσα  απο την προσωπική της οπτική, κατάφερε να περάσει το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση της μαγείας της  Ελλάδας, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των μεγάλων τουριστικών πρακτόρων, αλλά και των πολλών παρευρεθέντων ομογενών. 

Ακολούθησε κοκτέιλ όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο  με τους διοργανωτές κ. Αζεμοπουλο (Γενικό Πρόξενο) και κ Γριμπα (εμπορικό ακόλουθο), όσο  και με τους ομιλητές για να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα μυστικά της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας. 

#########