Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Καβάλας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες, με θέμα: 

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

 στο Γ΄ ΚΑΠΗ Καβάλας, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.

Το κοινό καλωσόρισε η κα Αναστασία Κανέλλα, Διευθύντρια ΚΑΠΗ Δήμου Καβάλας, η οποία έκανε και το συντονισμό της Εκδήλωσης. Η κα Κανέλλα  ευχαρίστησε το κοινό που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση σχετικά με τους εμβολιασμούς ενηλίκων. Παραβρέθηκε επίσης ο κος Ανέστης Δημητριάδης, Μέλος του Δ.Σ. των ΚΑΠΗ Δήμου Καβάλας. 

Ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ξενοφών Κροκίδης, Παθολόγος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ο οποίος, αφού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δύο παρεμβάσεις με τη μεγαλύτερη επίπτωση στη δημόσια Υγεία διεθνώς είναι το καθαρό νερό και τα εμβόλια, εστίασε στο πρόβλημα της αμφισβήτησης, της δυσκολίας στην πρόσβαση και της παράλειψης των επαναληπτικών δόσεων των εμβολίων, με αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού των εμβολιασμένων ατόμων τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια ο κος Κροκίδης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι εμβολιασμοί δημιουργούν το απαραίτητο τείχος προστασίας από σοβαρές και επικίνδυνες για την υγεία ασθένειες όπως η γρίπη και ο πνευμονιόκοκκος. Ιδιαίτερα θα πρέπει να φροντίζουν για τον έγκαιρο εμβολιασμό τους οι ευπαθείς ομάδες, όπως τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς και οι καπνιστές, άτομα με χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, διαβήτη κ.α. ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις του κοινού και το σημαντικό συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές προληπτικές παρεμβάσεις της ιατρικής και ο εμβολιασμός των ενηλίκων είναι εξίσου αναγκαίος με των παιδιών.

#########