Το λευκό φως του ήλιου, όταν περάσει μέσα από ένα κρύσταλλο ή από μια σταγόνα βροχής αναλύεται σε  επτά χρώματα, που τα λέμε συνήθως επτά χρώματα  της ίριδας ή ουράνιο τόξο.

Αυτά τα επτά χρώματα, αντίστοιχα με τις επτά νότες της μουσικής κλίμακας, έχουν το καθένα την δική του δόνηση, δηλαδή την δική του ενέργεια και αν περιβάλλουν τον άνθρωπο του δίνουν το καθένα την δική του ενέργεια,  τις δικές του πολύ ξεχωριστές ιδιότητες. Η σύγχρονη  Ιατρική έχει ανακαλύψει ότι οι ιδιότητες του κάθε χρώματος είναι τόσο δυνατές, ώστε έχουν θεραπευτική δύναμη. Δημιούργησαν λοιπόν τον νέο κλάδο της Χρωματοθεραπείας, ένα κλάδο που παρουσιάζεται στην σύγχρονη πλουσιότατη βιβλιογραφία, και λειτουργεί ευρύτατα εδώ και μερικές δεκαετίες.

Αν και στην αρχή η πιο κλασική Ιατρική δεν ήταν ευαισθητοποιημένη στην δύναμη και την χρήση των χρωμάτων, τα χρώματα χρησιμοποιούνται σε αίθουσες Νοσοκομείων, στα σχολεία, ευρύτατα δε στα παιδικά παιχνίδια.

Ας δούμε όμως τι ιδιότητες εκπροσωπεί κάθε χρώμα: Η δύναμη του κάθε χρώματος είναι πολύ μεγαλύτερη αν το χρώμα είναι φωτεινή ακτίνα. Πάντα όμως επηρεαζόμαστε από τα υπέροχα γύρω μας χρώματα των λουλουδιών, της ανατολής του ήλιου, του ουρανού, της θάλασσας, των δένδρων, της ολοζώντανης φύσης.

 

Τι ιδιότητες εκφράζει το κάθε χρώμα;

 

  • Το κόκκινο, την ζωτικότητα, δυναμισμό
  • Το πορτοκαλί, αγνότητα του αίματος και της ψυχής
  • Το κίτρινο, εξυπνάδα και το χρυσαφί του ήλιου, σοφία
  • Το πράσινο, ελπίδα, αισιοδοξία, αφθονία, γενναιοδωρία
  • Το γαλάζιο, γαλήνη, μουσικότητα, αρμονία!
  • Το κυανό, δικαιοσύνη, αλήθεια, σταθερότητα, τιμιότητα
  • Το ιώδες, υψηλή πνευματικότητα, το πνεύμα του αλτρουισμού

Ας εμποτίσουν οι μητέρες το έμβρυο μωρό τους με την δύναμη όλων  των χρωμάτων!

Το ρόδι με το σχεδόν πορφυρό του χρώμα ( ένωση του κόκκινου με το ιώδες), που συμβολίζει την υγεία του κόκκινου και την πνευματικότητα του ιώδους αποτελούσε από την αρχαιότητα έως προσφάτως σύμβολο γονιμότητας! Γι’αυτό έσπαζαν ρόδι στο κατώφλι του σπιτιού του έγγαμου ζευγαριού.

«Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες