• Ίδρυση νέου ερευνητικού κέντρου μοριακής ογκολογίας ακριβείας για την ανάπτυξη στοχευμένων αντικαρκινικών θεραπειών για ασθενείς με ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες
  • Στρατηγική επένδυση 140 εκατομμυρίων δολαρίων για το κορυφαίο κέντρο βιοτεχνολογικής καινοτομίας στην πλατεία Kendall του Cambridge
  • Ενίσχυση του παγκόσμιου δικτύου ακαδημαϊκών, νοσοκομειακών και βιομηχανικών εταίρων που βρίσκονται στο επιστημονικό κέντρο της Βοστώνης και ανάπτυξη στενής συνεργασίας με την επιστημονική κοινότητα

 Η Bayer AG εγκαινίασε το  νέο της Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στη Βοστώνη-Cambridge, Μασαχουσέτη (Η.Π.Α.), στην πλατεία Kendall επεκτείνοντας το αποτύπωμα της εταιρείας σε μία από τις πιο καινοτόμες τοποθεσίες έρευνας και ανάπτυξης φαρμακευτικών προϊόντων στον κόσμο. Με μια συνολική επνδυση 140 εκατομμυρίων δολαρίων, το κτίριο των 5.769 τ.μ.  της Bayer στεγάζει ένα νέο ερευνητικό κέντρο ακριβείας μοριακής ογκολογίας που είναι  εξοπλισμένο με εργαστήρια και γραφεία τελευταίας τεχνολογίας για την ανάπτυξη νέων στοχευμένων αντικαρκινικών θεραπειών. Επιπλέον, το κέντρο περιλαμβάνει νεοσύστατη ερευνητική ομάδα που επικεντρώνεται στην αξιοποίηση τεχνικών χημικής βιολογίας για την περαιτέρω προώθηση της διαδικασίας ανάπτυξης των ογκολογικών φαρμάκων της εταιρείας.

«Το νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας της Bayer στην πλατεία Kendall είναι μέρος της στρατηγικής μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής ανακάλυψης και της πρωτοποριακής καινοτομίας για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των ασθενών», δήλωσε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Φαρμάκων της Bayer. «Αυτό το  μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας θα υποστηρίξει τις ομάδες μας στη δημιουργία πρωτοποριακών καινοτόμων λύσεων για τους ασθενείς».

«Η Bayer διαθέτει ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο ειδικών παγκόσμιας κλάσης που καινοτομούν και αποτελείται από τους δικούς μας συνεργάτες όπως είναι η Vividion, μέχρι το παγκόσμιο δίκτυο ακαδημαϊκών και βιομηχανικών συνεργατών μας, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εδώ, στην περιοχή της Βοστώνης», δήλωσε ο Christian Rommel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Bayer. «Το νέο μας κέντρο έρευνας και καινοτομίας στην πλατεία Kendall μας φέρνει πιο κοντά σε αυτούς τους εταίρους, τους συναδέλφους επιστήμονες και τα ιδρύματα που συμμετέχουν μαζί μας στην αποστολή για την υπέρβαση της ιατρικής καινοτομίας ώστε να φέρουμε αποτελεσματικές λύσεις για την υγεία των ασθενών».

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε διαθέσει στους ασθενείς σειρά από μοναδικές ογκολογικές θεραπείες», δήλωσε η Christine Roth, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του  Τομέα Φαρμάκων της Bayer και Επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας της Bayer. «Φιλοδοξία μας είναι να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στο επόμενο κύμα πρωτοποριακών καινοτόμων λύσεων στην ογκολογία. Τα εγκαίνια του νέου ερευνητικού μας κέντρου στην πλατεία Kendall με την ειδική ερευνητική ομάδα ογκολογίας ακριβείας αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να επενδύσουμε στο νέο κύμα καινοτομίας που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τον τρόπο θεραπείας του καρκίνου».

«Στην πλατεία Kendall, βρίσκουμε τις επιχειρήσεις που βασίζονται στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τους ακαδημαϊκούς παγκόσμιας κλάσης, την έρευνα αιχμής, τις πρωτοποριακές τεχνολογίες, τις υποδομές και τον πολιτισμό για να υποστηρίξουν τους στρατηγικούς μας στόχους», δήλωσε η Marianne De Backer, MBA, Ph.D. , Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τομέα Φαρμάκων και Επικεφαλής Στρατηγικής, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Αδειοδότησης και Ανοιχτής Καινοτομίας στη Bayer. «Μας βοηθά να εδραιώσουμε περαιτέρω την παρουσία και τη δέσμευσή μας σε αυτό το ζωντανό και αναπτυσσόμενο οικοσύστημα που μας δίνει την ευκαιρία να συνδεθούμε με σημερινούς αλλά και μελλοντικούς πρωτοπόρους στον φαρμακευτικό τομέα. Είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε μακροχρόνιες σχέσεις που θα επιταχύνουν την αναζήτησή μας για νέες θεραπείες και τεχνολογίες. Μαζί, θα αξιοποιήσουμε τη σωρευτική τεχνογνωσία και τους πόρους μας και θα μεταμορφώσουμε πραγματικά τη ζωή των ασθενών».

Το νέο κέντρο, το οποίο εκτείνεται σε δύο ορόφους, παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ της έρευνας και ανάπτυξης της Bayer, των εσωτερικών συνεργατών της όπως η BlueRock Therapeutics, η Asklepios BioPharmaceutical (AskBio) και η Vividion Therapeutics, καθώς και εξωτερικών συνεργατών για να επιταχύνει την ανάπτυξη μετασχηματιστικών θεραπειών για ασθενείς. Εκτός από το νέο κέντρο στην πλατεία Kendall στο Cambridge, η Bayer έχει επίσης δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες έρευνας με κορυφαίους επιστημονικούς εταίρους στη Βοστώνη, συμπεριλαμβανομένων κοινών εργαστηρίων στους τομείς των πνευμονοπαθειών με το Brigham and Women’s Hospital και το Massachusetts General Hospital, και καρδιολογίας ακριβείας, με το Broad, Ινστιτούτο MIT και Χάρβαρντ.

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας σηματοδοτεί επίσης μια στρατηγική επένδυση της Bayer στην ογκολογία για να μεταμορφώσει την υγειονομική περίθαλψη για τα άτομα που ζουν με καρκίνο σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη για την εταιρεία. Προσπαθώντας να γίνει μια κορυφαία εταιρεία ογκολογίας έως το 2030, η Bayer επενδύει σημαντικό μέρος του παγκόσμιου προϋπολογισμού της για Ε&Α στην ογκολογία. Το νέο ερευνητικό κέντρο ακριβείας μοριακής ογκολογίας θα οδηγήσει στην ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών κατά του καρκίνου επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να βοηθηθούν τα άτομα που ζουν με καρκίνο να επωφεληθούν από μοριακές δοκιμές και στοχευμένες θεραπείες μέσω δοκιμών βιοδεικτών.

Η Bayer έχει ιστορικό 160 ετών στην παροχή επιστημονικής καινοτομίας για ασθενείς σε τομείς υψηλής ιατρικής ανάγκης και έχει από καιρό αγκαλιάσει την εξωτερική καινοτομία και τις συνεργασίες. Από το 2020, η Bayer έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 40 συναλλαγές σε επιχειρηματική ανάπτυξη και αδειοδότηση και έχει επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνεργασίες μέσω των επενδύσεών της στο  πρόγραμμα Leaps by Bayer. Το νέο κέντρο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μελλοντικές επενδύσεις και συνεργασίες.

 

#########