Στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης OSTRIAτης ELPENκαι σε συνεργασία με τον Σύλλογο σκελετικής υγείας «Πεταλούδα» θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε γυναίκες και άνδρες με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για την οστεοπόρωση, μία σιωπηρή νόσο, αλλά και γενικά τη σκελετική υγεία

Η ELPEN έχει ήδη πραγματοποιήσει τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 5.000 αντίστοιχες μετρήσεις σε 120 Κέντρα

 Η ELPEN, η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία,παραμένοντας συνεπής και ενεργή στο συνολικό πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας και κοινωνικής προσφοράς που υλοποιεί, πραγματοποιείσε συνεργασία με τον Σύλλογο σκελετικής υγείας «Πεταλούδα» και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για τρίτη συνεχή χρονιά, μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε γυναίκες και άνδρες, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Η τριήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 28 & 29 Μαρτίου στο εμπορικό κέντρο AVENUE (Λ. Κηφισίας 41 – 47, Μαρούσι).

 

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, με δύο ιδιόκτητα, υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων της ELPEN, τα οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της κλινικής μελέτης OSTRIA[1]. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία ειδικευμένων ιατρών, Ορθοπεδικών και Παθολόγων, οι οποίοι θα συμβουλεύουν κάθε εξεταζόμενο για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν όπως π.χ. διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων ή κλινικό έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό του, με βάση τις ενδείξεις από τις μετρήσεις. Επιπρόσθετα, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα συμβουλεύουν το κοινό για την κατάλληλη διατροφή και άσκηση με στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένης σκελετικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με το κυρίως πρόγραμμα των μετρήσεων θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως: θεραπευτική άσκηση και επίδειξη ασκήσεων από φυσικοθεραπευτή/γυμναστή, λιπομετρήσεις από Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και πολλά άλλα.

 

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες για την οστεοπόρωση, από ενημερωτικά έντυπα που έχουν δημιουργηθεί υπό την αιγίδα της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών.

 

Στο πρόγραμμα μετρήσεων οστικής πυκνότητας μπορούν να συμμετέχουν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες από 45 ετών και άνω, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, καθώς και ενήλικες σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή που έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

 

Στο πλαίσιο της μελέτης OSTRIA έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότερες από 5.000 μετρήσεις, από το Νοέμβριο 2011 έως σήμερα, σε 120 διαφορετικά κέντρα.[1] από τις μετρήσεις με μηχανήματα υπερήχων δεν είναι δυνατή η διάγνωση της οστεοπόρωσης ή/και ο καθορισμός θεραπείας. Αποτελούν όμως  screening που προσφέρει δωρεάν η ELPEN  στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης OSTRIA

#########