Για μια ακόμη χρονιά, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο περιοδικό για την επιστημονική έρευνα Science, ανέδειξε τους κορυφαίους εργοδότες στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη σε πάνω από 3.000 ερωτώμενους, η βιοφαρμακευτική AbbVie έλαβε την 4η θέση για το 2013.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση δεδομένου του ότι η εταιρεία λειτουργεί λιγότερο από ένα χρόνο. Μεταξύ άλλων, η AbbVie διακρίθηκε για την υψηλής ποιότητας, σημαντική έρευνα που επιτελεί, το ξεκάθαρό όραμά της και την κοινωνική της υπευθυνότητα.

«Είναι μεγάλη τιμή για την AbbVieνα λαμβάνουμε μια τόσο υψηλή θέση στο πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας μας ως ανεξάρτητη βιοφαρμακευτική εταιρεία. Καθημερινά, οι εργαζόμενοι μας, επιδεικνύουν το πάθος και τη δέσμευση που απαιτείται, με ένα στόχο: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Σε αυτή την κατεύθυνση, είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προάγει την καινοτομία και υποστηρίζει τους εργαζόμενούς μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Θωμάς Κούγκουλος, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού της AbbVie Ελλάδος.

Από τη μεριά της, η Τίνα Ανταχοπούλου, Medical Director της AbbVie Ελλάδος τόνισε: «Η διάκρισή μας αυτή, μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.Οπροσανατολισμός της AbbVie, άλλωστε, στην έρευνα είναι πολύ έντονος. Περισσότερο από το 14% των παγκόσμιων εσόδων, επενδύεται σε έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων ενώ καθημερινά αγωνιζόμαστε ώστε να προσελκύσουμε τη διεξαγωγή περισσότερων μελετών στην Ελλάδα, αυξάνοντας τη συμμετοχή μας στο 10% της παγκόσμιας επένδυσης της AbbVie σε Έρευνα & Ανάπτυξη».

 

 

 

Λίγα λόγια για την έρευνα

Στην έρευνα που διεξήχθη ηλεκτρονικά μεταξύ 5-31 Μαρτίου 2013 συμμετείχαν 3,656 ερωτηθέντες από το χώρο της βιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι βαθμολόγησαν τις εταιρείες με βάση 23 χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων η καινοτομία, η ποιοτική έρευνα, η κοινωνική ευθύνη κ.λπ..Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα online και εκδόθηκαν στο τεύχος Science του Οκτωβρίου.

 

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία ανεξάρτητη, παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, που δημιουργήθηκε ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott. Αποστολή της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVieαπασχολεί περίπου 21.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και τους ανθρώπους της, τα προϊόντα και τις δεσμεύσεις της, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.abbvie.gr.  

#########