Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, 10.00π.μ., Ζάππειο Μέγαρο
Τρέχουμε για να τιμήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για να συμβάλλουμε στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού,  γιατί ο καρκίνος του μαστού αποτελεί πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως ανάμεσα στις γυναίκες, ενώ κάθε 68 δευτερόλεπτα πεθαίνει κάπου στον κόσμο μια γυναίκα με καρκίνο μαστού.
Θέλουμε να βρεθούν ακόμη καλύτερες θεραπείες, κάποια μέρα να μην υπάρχει καρκίνος μαστού!

H Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 12.00μ.μ., στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου, Βας. Σοφίας & Ηροδότου 1. Η Επίτιμη Πρόεδρος του Αγώνα, κα Φώφη Γεννηματά θα συμμετάσχει στο πάνελ των ομιλητών για να μοιραστεί μαζί μας την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο μαστού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και η Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure® συνεργάζονται για τη διοργάνωση του πρώτου Αγώνα Greece Race for the Cure® στην Ελλάδα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, στις 10.00π.μ., στο Ζάππειο. Το Greece Race for the Cure® συμπεριλαμβάνει έναν Αγώνα δρόμου 4χλμ. και έναν περίπατο 2 χλμ., και υποδέχεται άτομα όλων των ηλικιών και αθλητικών ικανοτήτων, για να ενωθούν με άλλους στον Αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Αγώνας αποτελεί μια γιορτή για τις γυναίκες που έχουν περάσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού. Το Greece Race for the Cure® συγκεντρώνει επίσης οικονομικούς πόρους για τη στήριξη της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού, για την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης για την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση της νόσου, καθώς και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των γυναικών που νοσούν.

Η εγγραφή κοστίζει 5€ μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου & 10€ από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι & την Ημέρα του Αγώνα (παιδιά κάτω των 5 ετών δωρεάν)! Ο κάθε συμμετέχων με την εγγραφή του λαμβάνει ένα Greece Race for the Cure® t-shirt & ένα καπέλο που πρέπει να φορά την Ημέρα του Αγώνα. Η εγγραφή στον Αγώνα μπορεί να γίνει:
μέσω internet (6€) με χρέωση πιστωτικής κάρτας από την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.almazois.gr
στο ενημερωτικό έντυπο του Αγώνα και να σταλεί είτε ταχυδρομικώς στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» (Αριστοτέλους 79-81, 10434, Αθήνα), είτε μέσω φαξ. (210 41 800 06)
στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» (Αριστοτέλους 79-81, 104 34 Αθήνα)
στα σημεία πώλησης συμμετοχών στην Αθήνα (για περισσότερες πληροφορίες  www.almazois.gr)

Σχετικά με το «Άλμα Ζωής»
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ιδρύθηκε το 1988 και όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. είναι γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού. Διαθέτει ένα δυναμικό σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών που με τη δράση τους αποτελούν ένα μοναδικό παράδειγμα αποκατάστασης και ζωής. Το όραμα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» είναι κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη & ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, στην καριέρα της, καθώς και στα δικαιώματα της. Επίσης, κάθε γυναίκα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού & τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσής του. Εδώ και 21 χρόνια, το «Άλμα Ζωής» με τα οργανωμένα προγράμματά του στηρίζει ψυχοκοινωνικά χιλιάδες γυναίκες που  έρχονται αντιμέτωπες με την ασθένεια, συμβάλλει στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού και ενημερώνει πανελλαδικά τις γυναίκες για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στη μείωση των θανάτων από την ασθένεια. Για εμάς, αλλά και για πολλούς ακόμα στη χώρα μας, ο καρκίνος του μαστού έγινε εφαλτήριο για δημιουργία, για έμπνευση και τελικά για μια εκστρατεία με έναν κοινό στόχο: τη ζωή χωρίς καρκίνο του  μαστού!

Σχετικά με την Susan G. Komen for the Cure®
Η Nancy Brinker υποσχέθηκε στην αδελφή της που πέθαινε, τη Susan G. Komen, ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από τις δυνάμεις της, προκειμένου να σταματήσει τον καρκίνο του μαστού για πάντα. Το 1982, η υπόσχεση αυτή πήρε τη μορφή της Οργάνωσης  Susan G. Komen for the Cure® και ξεκίνησε μια παγκόσμια κινητοποίηση  ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Σήμερα, η Οργάνωση Susan G. Komen for the Cure® αποτελεί παγκοσμίως τη βάση του μεγαλύτερου δικτύου γυναικών που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο του μαστού και ακτιβιστών που αγωνίζονται για να σώσουν ζωές, να ενδυναμώσουν ανθρώπους, να διασφαλίσουν ποιότητα περίθαλψης για όλους και να ενεργοποιήσουν την επιστημονική κοινότητα με στόχο την εύρεση θεραπειών. Από τότε, έχουν δοθεί περισσότερες από 1.100 επιχορηγήσεις για την έρευνα στον καρκίνο του μαστού, κεφάλαιο που έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Χάρη σε διοργανώσεις όπως το Komen Race for the Cure® η οργάνωση έχει επενδύσει περισσότερα από $1,3 δισεκατομμύρια δολάρια  για να εκπληρώσει την υπόσχεσή της, αποτελώντας τη μεγαλύτερη πηγή στον κόσμο μη κερδοσκοπικών κεφαλαίων που  προορίζονται για τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού στον κόσμο. Από το 2003 η Susan Komen υποστηρίζει προγράμματα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα μέσα από το΄Ιδρυμα Ορμύλια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®, την υγεία του στήθους ή του καρκίνου του μαστού, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.komen.org

Το Greece Race for the Cure® τελεί υπό την Αιγίδα:
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εθνική Αντικαρκινική Εκστρατεία «Η Ζωή Νικά τον Καρκίνο»
Δήμος Αθηναίων
Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αθηναίων
European Race for the Cure® Series Sponsor:
Samsung
Χρυσοί Χορηγοί:
ΟΠΑΠ, ΚΕΕΛΠΝΟ
Αργυροί Χορηγοί:
GlaxoSmithKline, Consolidated Contractors Company, Energizer, Novartis Oncology, Εθνική Τράπεζα
Υποστηρικτές:
AstraZeneca, Marfin Egnatia Bank, Roche Hellas, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Διαγνωστική Μαστογραφία-Αθηνά Βούρτση, ΦΑΓΕ, Hard Rock Cafι Athens, Pfizer, Amita, Athens Airways, The Mall Athens, Βιβεχρώμ, Δημήτρης Λινός
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Ant1, Ant1 Radio, Forma, Mad, Mad Radio, MindRadio, Faq, Sponsor It, www.miss.gr, EuroCharity, www.runningnews.gr, Edgar Media Entertainment, www.anthropos.gr,www.iatro.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαριλού Χρυσοχοϊδου, Marketing & Public Relations Chair Greece Race for the Cure®,
Τηλ. 210 41 800 06 (ext. 15) / 697 86 28 244, e-mail: marilou@breastcancerhellas.gr

 

#########