Τα προβλήματα υγείας που αφορούν τον σύγχρονο άνδρα και ιδιαίτερα όσα σχετίζονται με το γεννητικό και ουροποιητικό σύστημα, βρίσκουν λύσεις σε μια εμπεριστατωμένη έκδοση με τίτλο “Γιατρέ, πες μου: Ο ανδρολόγος-ουρολόγος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε”. Η Εύα Ντελιδάκη, γνωστή δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ, με γνώση και συνέπεια επιμελήθηκε αυτό το βιβλίο που με απλό και κατανοητό τρόπο προσεγγίζει ποικίλα θέματα γύρω από την υγεία του άνδρα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν σημείο ταμπού. Καταξιωμένοι ανδρολόγοι-oυρολόγοι απαντούν σε ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνδρα κάθε ηλικίας και αφορούν μια ευαίσθητη και σημαντική πτυχή της ύπαρξης του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας στον πρόλογό της, “… ακόμη και σήμερα, στην εποχή των κομπιούτερ, της σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και της πληθώρας των γνώσεων, υπάρχουν άνδρες που ντρέπονται, φοβούνται, αναβάλλουν το ραντεβού τους με τον ουρολόγο-ανδρολόγο. Εμείς τους το θυμίζουμε γιατί θέλουμε άνδρες ενημερωμένους και υγιείς.

 

Ο άνδρας σήμερα παρά ποτέ επιθυμεί να απελευθερωθεί, να μιλήσει, να συμβουλευτεί, να προλάβει, να θεραπεύσει.” Έφτασε πλέον η στιγμή για τον άνδρα να αποκτήσει και αυτός μια σχέση εμπιστοσύνης και επαφής με τον ουρολόγο-ανδρολόγο. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να συμβάλλει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. Καταξιωμένοι γιατροί απαντούν σε θέματα που αφορούν τον άντρα: – Η Ουρολογία του αύριο – Το ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα – Περιγραφή και ανατομία του πέους-Γενετήσια διέγερση – Παιδική και εφηβική ανδρολογία – Κλινικός και παρακλινικός έλεγχος του ουρολογικού ασθενούς – Λοιμώξεις του ουρογεννητικού συστήματος – Ο σεξουαλικός ρόλος του άνδρα – Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – Ακράτεια ούρων – Στυτική δυσλειτουργία – Μύθοι και αλήθειες για τη στυτική δυσλειτουργία – Ανδρική υπογονιμότητα – Καρκίνος του προστάτη – Καρκίνος του προστάτη και διατροφή – Καρκίνος της ουροδόχου κύστης – Οι παθήσεις του πέους και των όρχεων – Λιθίαση του ουροποιητικού – Διατροφή και σεξουαλικότητα – Συμπληρώματα διατροφής – Φάρμακα και ουσίες και σεξουαλική δυσλειτουργία – Ανδρόπαυση – Στρες και σεξ – Σεξ και τρίτη ηλικία – Σακχαρώδης διαβήτης και στυτική δυσλειτουργία – Καρδιακές παθήσεις και σεξουαλική δραστηριότητα – Τριχόπτωση – Μεταμόσχευση μαλλιών – ’νδρας και πλαστική χειρουργική – Η ψυχολογία του σύγχρονου άνδρα

 

 

Ντελιδάκη Εύα


Η γνωστή για την ενασχόλησή της σε θέματα Υγείας, δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη έχει παρουσιάσει στην ΕΡΤ μια σειρά από ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ που αφορούν θέματα υγείας. Έχει ασχοληθεί με την παρουσίαση δελτίων ειδήσεων ενώ επί τέσσερα χρόνια διατηρούσε τη δική της εκπομπή στην ΝΕΤ με τίτλο: “Με υγεία πάνω απ’ όλα”. Επιπλέον στην ΕΤ-3 παρουσίαζε το ειδικό δεκάλεπτο με τίτλο “Η υγεία των αγροτών μας”. Η Εύα Ντελιδάκη έχει ακόμα συνεργαστεί και με πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως το 4ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ , όπου για τρία χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή “Εξομολογήσεις” με σημαντικούς καλεσμένους όπως ο Κάρολος Κουν, ο Μάνος Κατράκης, ο Μάριος Πλωρίτης κ.α. Έχει εκφωνήσει δελτία ειδήσεων και έχει παρουσιάσει πρωινές εκπομπές στο ραδιόφωνο του ANT1,του EYA FM, του Super Fm, ενώ στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά είχε για 5 συνεχή χρόνια την εκπομπή με τίτλο “Δεν παίζουμε με την Υγεία μας”. Πολυάριθμες είναι και οι συνεργασίες της με το χώρο των έντυπων Μέσων, με ρεπορτάζ, αφιερώματα και ολοσέλιδα σε εφημερίδες όπως η “Ελευθεροτυπία”, η “Μεσημβρινή”, η “Αυριανή”, η “Νίκη” καθώς και με στήλες στα περιοδικά “Γονείς”, “Εικόνες”, “Παιδί και νέοι γονείς”, “Γυναίκα”, “Πάνθεον”, “Αρμονία”, “Τηλεθεατής”, “Είναι”, “Εγώ”, “Prevention”, “Men΄s Health”, αλλά και σε πολλά εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά. Συχνά είναι συντονίστρια – ομιλήτρια σε πολλές ημερίδες και καμπάνιες για μεγάλα κοινωνικά θέματα. Έχει λάβει διάκριση από τον Αντικαπνιστικό Σύλλογο Ελλάδος, καθώς και τιμητική αναγνώριση από την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών.

#########