Στην έκθεση “1000 companies to inspire Europe” του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, London Stock Exchange, συγκαταλέχθηκε η Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ, η οποία διακρίθηκε μεταξύ άλλων 21 εταιρειών στην Ελλάδα για την πορεία της στον φαρμακευτικό κλάδο.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο δυναμικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επέδειξαν συνεπή αύξηση των εσόδων πάνω από ένα ελάχιστο όριο τριών ετών, ξεπερνώντας σημαντικά τις ανταγωνιστικές εταιρείες στον κλάδο τους.

Για την ένταξη στη συγκεκριμένη λίστα του London Stock Exchange, τα κριτήρια της επιλογής των 1.000 εταιρειών αφορούν την αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας τα τελευταία 3 έτη καθώς και την αύξηση του απασχολούμενου προσωπικού.

Ο Πρόεδρος της Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ, κ. Νίκος Γερολυμάτος, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή να συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στις 1.000 Ευρωπαϊκές εταιρείες που εμπνέουν την Ευρώπη με την ανάπτυξη, την κερδοφορία και την αύξηση του προσωπικού τους. Για μας, αυτή η επιτυχία αποτελεί αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας μας για επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων, με γνώμονα την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.»

Σύμφωνα με τον Xavier Rolet, Chief Executive του London Stock Exchange Group, «Η έκθεση αυτή δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Οικονομία κινείται χάρη στην ταχύτατα ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων εταιρειών. Τη στιγμή που ο δημόσιος τομέας δε δημιουργεί θέσεις εργασίας, αυτές οι εταιρείες που συγκαταλέγονται στην έκθεση “1000 companies to inspire Europe, δημιουργούν θέσεις εργασίας εδώ και πολλά χρόνια, αναπτύσσονται και προσλαμβάνουν κόσμο με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Κι επειδή, εξ ορισμού είναι καινοτόμες εταιρείες, αυτές οι θέσεις εργασίας απαιτούν ικανότητες άρα είναι και περισσότερο καλοπληρωμένες, προσφέροντας στη νέα γενιά της Ευρώπης, το λαμπρό μέλλον που της αξίζει. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε σε αυτές τις εταιρείες πρόσβαση στην οικονομική ανάπτυξη που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επενδύσουν και να αναπτυχθούν, προσφέροντας θέσεις εργασίας και στο μέλλον.»

Σχετικά με την Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ

Η Γερολυμάτος International ΑΕΒΕ είναι μια φαρμακευτική εταιρία που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Υγείας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2015 πραγματοποίησε τζίρο 28 εκατ. και ΕΒΙΤDΑ 4 εκατ. ευρώ, με βασικό χαρακτηριστικό της δραστηριότητας της τον έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό.

Στην Ελληνική αγορά δραστηριοποιείται στο χώρο των Κτηνιατρικών, Οπτικών και OTC προϊόντων καθώς και στην παραγωγή φαρμάκων για τρίτους. Στο εξωτερικό, έχει θυγατρικές στην Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία και εξαγωγική παρουσία μέσω του δικτύου των αντιπροσώπων της σε 60 χώρες.

#########