Η υγεία και η πρόληψη αποτελούν την καρδιά του μακροχρόνιου προγράμματος κοινωνικής προσφοράς της GENESIS Pharma. Η εταιρεία στηρίζει σταθερά το έργο δεκάδων συλλόγων ασθενών και ΜΚΟ που αναλαμβάνουν δράσεις πρόληψης και αλληλεγγύης, είτε εταιρικά είτε μέσα από εθελοντική δράση των εργαζομένων της. Υποστηρίζει, επίσης, προγράμματα έρευνας με δωρεές και υλοποιεί καμπάνιες ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας, που αφορούν κυρίως την πολλαπλή σκλήρυνση και τον καρκίνο.

Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δράσεις που απευθύνονται στη νέα γενιά, με κύριους στόχους τη διαμόρφωση ίσων ευκαιριών γνώσης παιδιών και νέων και την επιβράβευση της αριστείας. Μεταξύ άλλων, από το 2010 υλοποιεί το Πρόγραμμα «Άσε τη Γνώση να Πετάξει» σε συνεργασία με την ΜΚΟ Euroscience. Πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης των σχολείων ακριτικών περιοχών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και των σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών με βιβλία, μέσα από το οποίο 1.500 παιδιά 18 ακριτικών νησιών και απομακρυσμένων ηπειρωτικών περιοχών έχουν επωφεληθεί έως σήμερα. Επίσης, στηρίζει, ήδη από το 2014, τις προσπάθειες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας Κέλλυς Αραούζου, ως αποκλειστικός χορηγός της προετοιμασίας και της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί και ειδικές κοινωνικές παρεμβάσεις για να ανταποκριθεί σε ανάγκες που έχουν προκύψει ή έχουν αυξηθεί λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Το 2016, ξεκίνησε να συμμετέχει στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε χιλιάδες μαθητές και τις

 

οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας.  Με δωρεά της, η GENESIS Pharma ανέλαβε την καθημερινή σίτιση 152 παιδιών σε σχολείο της Αττικής, στο οποίο 6 στα 10 παιδιά βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Στηρίζει επίσης συστηματικά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, μια εξαιρετικά δραστήρια ομάδα που πραγματοποιεί επιχειρήσεις διάσωσης σε όλη την Ελλάδα και αναπτύσσει εκπαιδευτικό έργο, με πιο πρόσφατη δωρεά για υλικά και αναλώσιμα πρώτων βοηθειών για τις επιχειρήσεις της Ομάδας στη Λέσβο, τη Σάμο και την Κω.

Τέλος, με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της και με τη στήριξη της εταιρείας, το 2013 δημιουργήθηκαν οι GENEROUS, μια ομάδα που

 

στηρίζει ΜΚΟ και φορείς σε ανάγκη μέσα από εθελοντική δράση. Τα μέλη των GENEROUS αναζητούν ιδρύματα που χρειάζονται στήριξη, καταγράφουν τις ανάγκες και παρεμβαίνουν βοηθώντας το καθημερινό τους έργο είτε συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα υλικά αγαθά απαραίτητα για τη λειτουργία τους είτε παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δημιουργική απασχόληση παιδιών, μικροεπισκευές κ.α. Διοργανώνουν επίσης ενδοεταιρικά bazaars για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο να καλυφθούν ειδικές υλικές ανάγκες οργανισμών. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ομάδα εργαζομένων που συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες δρόμου και στον Κλασσικό Μαραθώνιο για να υποστηρίξει σκοπούς διαφόρων συλλόγων και ΜΚΟ.

#########