Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι πολύ βασικό και πρέπει να γίνεται καθημερινά ακόμα και αν δεν έχουμε κάνει μακιγιάζ , για να  αφαιρέσουμε την σκόνη , τα κατάλοιπα ρύπανσης , το σμήγμα  , τον ιδρώτα  ή και υπολείμματα από κρέμες.

Και για τα δυο φύλα ενδείκνυται  ο καθαρισμός του προσώπου  κάθε μέρα , πάντα με χλιαρό νερό ξεβγάζουμε το πρόσωπο , το ζεστό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα.

Για την περιοχή των ματιών ,  να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ  , η επιδερμίδα στην  περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη ,  θέλει απαλές κινήσεις και όχι επίμονες.

Το  σκράμπ – scrub  απομακρύνει  από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα γίνεται  πιο λαμπερό και νεανικό ! Η μέθοδος καθαρισμού με peeling , δεν τραυματίζει τους ιστούς του προσώπου !

Μας απαντάει στο iatro.gr  , σε όλα τα ερωτήματα μας η Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής – κα. Κορδάκη Κωνσταντίνα.

Ποια μέθοδο καθαρισμού για το πρόσωπο μας  κα. Κορδάκη Κωνσταντίνα – Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής , είναι η καλύτερη ώστε για να μην τραυματίζει τους ιστούς της επιδερμίδας και να μπορούμε καθημερινά να την πράττουμε ; 

« Η καθημερινή χρήση γαλακτώματος – ντεμακιγιάζ , μπάρας σαπουνιού ή ακόμα και αφρίζον καθαριστικού  δεν τραυματίζουν τους ιστούς του δέρματος  για αυτό και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά ακόμα και πρωί βράδυ αλλά οπωσδήποτε έστω και το βράδυ !

Τα εφαρμόζουμε χωρίς έντονες τριβές και όχι με  δύναμη , γιατί τότε εμείς είμαστε που τραυματίζουμε τους ιστούς μας.

Επίσης προσέχουμε πάντα να κάνουμε ανοδικές κινήσεις κατά την εφαρμογή τους  ώστε  να αποφύγουμε σε βάθος χρόνων την χαλάρωση των ιστών της επιδερμίδας  ».

Ο καθαρισμός  του προσώπου  με peeling  ενδείκνυται  συχνά και ποιες άλλες μεθόδους  μας προτείνετε  , κα. Κορδάκη Κωνσταντίνα ;

« Σε εξειδικευμένους επαγγελματίες αισθητικούς θα βρείτε πολλές μεθόδους βαθύ καθαρισμού του προσώπου  όπως  ενζυμικά peeling , οι κρυσταλοθεραπείες , οι χημικά peeling , AHA   , όμως ο πιο ήπιος και ο πιο εν τω βάθυ , είναι ο καθαρισμός με χρήση ατμού που ακολουθείτε από καθαρισμό των πόρων από το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα.

Προσοχή ΠΑΝΤΑ  και ΜΟΝΟ από επαγγελματία αισθητικό για αποφυγή τραυματισμού αλλά και μόλυνσης της περιοχής !

Η κύρια ιδιότητα των peeling  σε όλες  τις  μορφές τους , είναι πως απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα είτε αυτά βρίσκονται στην επιφάνειά της είτε στις πιο εν τω βάθυ στοιβάδες της.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε έμμεσα πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα όπως  και την απομάκρυνση των ρύπων που μπορεί να έχουν προσκολλημένους επάνω τους τα επιφανειακά κύτταρα όμως  πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ  !!!

Το peeling είναι συμπληρωματικό προϊόν για τον καθαρισμό της επιδερμίδας , μετά το σαπούνι ή το γαλάκτωμα  και ΟΧΙ  ΟΧΙ  για καθημερινή χρήση !

Ανάλογα  με τον τύπο της  επιδερμίδας σας μπορείτε να το χρησιμοποιείτε από μια φορά την εβδομάδα   ( λιπαρή επιδερμίδα ) έως και ανά 15 μέρες  ( κανονική / μεικτή ) και μια φορά τον μήνα ( ξηρές ) ».

Τι μας προτείνετε για φυτικό peeling , στο σπίτι μας με απλά υλικά που έχουμε πάντα ;

Ένα πολύ εύκολο peeling  με κόκκους που μπορείτε να φτιάξετε με απλά υλικά στο σπίτι σας είναι  :

ΥΛΙΚΑ για φυτικό peeling

  • Xυμός από 1/2 λεμόνι
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αναμιγνύεται  καλά τα υγρά στοιχεία και στο τέλος προσθέτετε την ζάχαρη !

Εφαρμόστε την στο πρόσωπο   ( εκτός από την περιοχή των ματιών ) αλλά και το σώμα  σας για 1- 2 λεπτά , ξεπλύνετε με χλιαρό νερό  και εφαρμόστε  την ενυδατική σας !

 

Young woman having facial treatment, close-up

Για μια φορά τον μήνα , υπάρχει  πιο δυνατός και βαθύς καθαρισμός προσώπου και με πιο τρόπο επιτυγχάνεται ; 

Μπορείτε να μας συστήσετε μάσκες που εκτός από ενυδάτωση μας προσφέρουν και βαθύ καθαρισμό κα. Κορδάκη  ;

« Όταν αναφερόμαστε στον εν τω βάθυ καθαρισμό της  επιδερμίδας αυτός  επιτυγχάνετε ΜΟΝΟ με την μέθοδο του ατμού και της  διάνοιξης των πόρων και επαναλαμβάνεται κατά  μέσο όρο  κάθε έξι μήνες .

Μόνο σε περιπτώσεις λιπαρού ή ακνεϊκού  – με ακμή  δέρματος μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και μια φορά τον μήνα ΠΑΝΤΑ από επαγγελματία.

Μπορείτε  φυσικά να εφαρμόσετε  μάσκες με καθαρίστηκες ιδιότητες , ακόμα και κάθε  15 ήμερες !!

Τέτοιες ιδιότητες – καθαρίστηκες  έχει και  ο άργιλος αλλά και η ντομάτα που μπορείτε να κάνετε και εσείς  στο σπίτι σας !!!

Οπότε τις μάσκες με βάση τον άργιλο , μπορείτε να τις προμηθευτείτε και να τις εφαρμόζεται εφόσον το δέρμα σας έχει ανάγκη ».

Σας δίνω με βάση την Ντομάτα δυο μάσκες για καθαρισμό :

1 . ΜΑΣΚΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Τρίβουμε μια ώριμη ντομάτα στον τρίφτη και εφαρμόζουμε μια πλούσια ποσότητα στο πρόσωπο μας.

Την αφήνουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Αν έχουμε έντονα ανοιχτούς πόρους , καφέ κηλίδες και πολλές διχρωμίες προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας μερικές σταγόνες λεμόνι ή κιτρολέμονο (λάϊμ).

Αν έχουμε μαύρα στίγματα προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας μια κουταλιά του γλυκού μέλι.

Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου 10 λεπτά και καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με νερό.

Αναμιγνύουμε  2 κουταλιές της σούπας γιαούρτικαι 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό ντομάτας σε ένα μπολ και προσθέτουμε άργιλομέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και να μην τρέχει καθώς το απλώνεις  στο πρόσωπο.

Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου 10 λεπτά , στη συνέχεια καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με νερό και ανανεώνουμε την μάσκα για άλλα 10 λεπτά.

Εξαιρετικά δραστική για τα σπυράκια.

Καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα που είναι της εποχής που διανύουμε για να είναι πιο αγνά και πιο φρέσκα !

Για την περιοχή των ματιών  μας , πως μπορούμε να κάνουμε καθαρισμό αλλά και την  καθημερινή μας περιποίηση  , γιατί είναι ευαίσθητη περιοχή και θέλει πολύ προσοχή ;

 

« Η περιοχή των ματιών  όντως  είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή στο πρόσωπό μας . Δεν έχει σμηγματογόνους αδένες , είναι πολύ λεπτή  και έχει την τάση να χάσει την ελαστικότητά της  σε πολύ νεαρές ηλικίες αν δεν την προσέξουμε !!

Πολύ προσοχή χρειάζεται κατά τον καθαρισμό της περιοχής από το μακιγιάζ  !!

Θέλει κινήσεις απαλές και από  την μύτη προς τους κροτάφους , όχι έντονα τριψίματα στην περιοχή  και ΠΟΤΕ με φορά από τα φρύδια προς τα μάγουλα  αν  θέλετε να  αποφύγετε τα πρηξίματα , τις ρυτίδες και την έντονη χαλάρωση στην περιοχή !!!

Θα σας συνιστούσα να προμηθευτείτε έλαιο καρύδας για να κάνετε το καθαρισμό στην περιοχή μιας και μπορεί να απομακρύνει ακόμα και το μακιγιάζ  λόγο των καθαριστικών ιδιοτήτων που έχει η ινδική καρύδα.

Ακόμα με μια μπατονέτα  μπορείτε να  περνάτε τα φρύδια σας αλλά και τις βλεφαρίδες σας με αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο  , μετά από καλό καθαρισμό της περιοχής , το βράδυ πριν κοιμηθείτε   ( προσοχή θέλει ελάχιστη ποσότητα ) και μας δίνει μεγάλη θρέψη !

 Συνέντευξη και επιμέλεια κειμένου Σάντυ Γκαβέρα

#########