Η Φυσιοπαθητική (Naturopathy) είναι μια μέθοδος που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και συγκεκριμένα στον Ιπποκράτη. Είναι συνδυασμός φυσικών, ολιστικών, συμπληρωματικών μεθόδων αυτοθεραπείας, για την εξισορρόπηση και ενίσχυση όλου του οργανισμού, όπως , Ρεφλεξολογία, Ηλεκτροβελονισμός, Αρωματοθεραπεία, Βοτανοθεραπεία, Ομοιοπαθητική, Ανθοθεραπεία κ.ά. H Φυσιοπαθητική ασχολείται με την πρόληψη, την ολιστική μελέτη και αντιμετώπιση των διαταραχών. Ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει αυτοθεραπευτικές ικανότητες και ο Φυσιοπαθητικός έχει καθήκον να υποστηρίζει και να ενισχύει τις ικανότητες αυτές. Επίσης να αναγνωρίζει και να εντοπίζει την αιτία της διαταραχής η οποία μπορεί να προέρχεται από ψυχική, νοητική, σωματική ανισορροπία και να την αντιμετωπίζει.

 

Ο Φυσιοπαθητικός χρησιμοποιεί μεθόδους ασφαλείς για  τον ανθρώπινο οργανισμό,  σύμφωνα με την Ιπποκρατική ρύση «ωφελαίειν ή μη βλάπτειν».

 

Ασχολείται με το άτομο και όχι με την ασθένεια και διδάσκει τον σωστό (φυσικό) τρόπο ζωής.
Η Φυσιοπαθητική, όπως και οι επί μέρους μέθοδοι συνδυάζεται με όλες τις φυσικές και συμβατικές μεθόδους θεραπείας και δεν αντικαθιστά ούτε καταργεί την κλασική ιατρική και τις θεραπείες της.
Ο φυσιοπαθητικός μπορεί να συνδυάζει και να εφαρμόζει τις μεθόδους για τις οποίες έχει εκπαιδευτεί.

ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ιδρύθηκε πρόσφατα μη κερδοσκοπική εταιρεία με τη επωνυμία Ελληνική Εταιρεία Εφαρμογής και Μελέτης της Μεθόδου της Φυσιοπαθητικής (NATUROPATHY) .

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Είναι η προστασία και η προάσπιση της μεθόδου της Φυσιοπαθητικής, η διάδοσή της και η καλή της φήμη στο Ελληνικό κοινό.
Η επιδίωξη του σκοπού αυτού θα γίνεται με την διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και πάσης φύσεως παρεμφερών εκδηλώσεων.
Με την επαφή και συνεργασία με αντίστοιχους φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού

 

.

 

 

 

Μαίρη Φραγκάκη – Πρινιωτάκη

Βιολόγος Φυσιοπαθητικός

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας (Ιταλία) απ’ όπου και πήρε Πτυχίο Βιολογικών Επιστημών. Παράλληλα με την διατριβή, επιτέλεσε για τρία χρόνια ως εσωτερικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο της Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Γένοβας στον τομέα της Κυτταρογεννετικής και Διάγνωσης Μολυσματικών Ασθενειών.
Ασχολήθηκε με το περιβάλλον και υπηρέτησε ως καθηγήτρια Βιολογίας σε Γυμνάσια και Λύκεια.
Έχει λάβει μέρος σε έρευνες σχετικές με την κυτταρογεννετική και το περιβάλλον.
Από το 1996 ασχολείται επαγγελματικά με τις φυσικές συμπληρωματικές μεθόδους αυτοθεραπείας σε δικό της χώρο.
Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάσεις και σεμινάρια σχετικά με τις ειδικότητές της, ενώ από το 1997 έως σήμερα διδάσκει στο Natural Health Science το μάθημα της Υγιεινής και των Πρώτων Βοηθειών.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος επί σειρά ετών του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (Σ.Ε.Ρ.).
Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων (Π.Ε.Σ.Ρ.)
Μέλος του Συλλόγου Αρωματοθεραπευτών
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Βοτανοθεραπευτών
Και ιδρυτικό μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία Ελληνική Εταιρεία Εφαρμογής και Μελέτης της Φυσιοπαθητικής (Naturopathy).
Έχω γράψει άρθρα σε περιοδικά και αρθρογραφώ τακτικά στο περιοδικό Natural Health Science, έκδοση του Ομίλου Εναλλακτικών Επιστημών Natural Health, Science.

#########