Τους φοιτητές του Τμήματος Logistics του ΤΕΙ Θήβας υποδέχτηκε η FAMAR στο Κέντρο Διανομής της στη Θήβα, κατά τη διάρκεια της «Ημέρας Καριέρας» που διοργάνωσε πρόσφατα.  Με στόχο την υποστήριξη νέων ανθρώπων στη σύνδεσή τους με τον παραγωγικό ιστό της χώρας, ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO) άνοιξε τις πόρτες του σε φοιτητές, δίνοντας τους την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έμπειρα στελέχη της αγοράς και να ενημερωθούν για μερικές από τις πιο σημαντικές πτυχές του κλάδου, καθώς και για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει. Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Κέντρου Διανομής, που αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο στην Ελλάδα για τη διανομή αμιγώς φαρμακευτικών προϊόντων, και να δουν στην πράξη ορισμένες από τις πιο νευραλγικές διαδικασίες των logistics.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από το ΤΕΙ Θήβας οι: Δαμιανός Σακάς Πρόεδρος Τμήματος Logistics, Σοφοκλής Μακρίδης Διευθυντής του εργαστηρίου Φυσικής Περιβάλλοντος και Τεχνολογιών Υδρογόνου και ο Κανέλλος Τούντας, Επίκουρος Καθηγητής, ενώ από τα στελέχη της FAMAR οι Στέφανος Λουκόπουλος, BU Director, Μελέτης Ρεντούμης, HR Manager, και Μαρία Ευσταθίου, Operations Manager Distribution, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της προώθησης συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επαγγελματιών του κλάδου και τη σημασία που έχει η προσέλκυση νέων ταλέντων για τη FAMAR και το Κέντρο Διανομής της, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα για αμιγώς φαρμακευτικά προϊόντα, με 60% μερίδιο αγοράς.

Την εμπειρία του μοιράστηκε με τους φοιτητές ως καλεσμένος της FAMAR στο πλαίσιο της Ημέρας Καριέρας και ο Δρ. Αθανάσιος Μπίκος, Business Operations Consultant, επισημαίνοντας ότι η αποτελεσματική εποικοδομητική επικοινωνία χτίζει ισχυρές σχέσεις, ενισχύει την ικανοποίηση των πελατών και συμβάλλει στην επιχειρηματική επιτυχία. Επίσης, αναφέρθηκε και αυτός στη σημασία του agile management και της αξιοποίησης των τεχνολογιών αυτοματισμού αναδεικνύοντας το ρόλο τους στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Δρ. Σταύρος Καμπάνης, Senior Head of Quality Management της FAMAR,  ο οποίος επικεντρώθηκε στις βασικές αξίες της εταιρείας, την προσήλωση της στην αριστεία και την πελατοκεντρική της φιλοσοφία. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διάκριση μεταξύ Ποιοτικού Ελέγχου (QC) και Διασφάλισης Ποιότητας (QA), παρουσιάζοντας την ολοκληρωμένη προσέγγιση και τις επενδύσεις της FAMAR για τη διασφάλιση ποιότητας, κάνοντας αναφορά και στα αυστηρά πρωτόκολλα που εφαρμόζει, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει η δραστηριότητα του Κέντρου Διανομής στη βελτίωση στις ποιότητας ζωής των ασθενών. Τέλος, ο Καθηγητής Σοφοκλής Μακρίδης αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν Τεχνητή Νοημοσύνη – Υδρογόνο – Ρομποτική στην Εφοδιαστική Αλυσίδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και πρόβαλλε σχετικό βίντεο.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες εκτείνονται σε 30.000 μ2 και έχουν δυναμική για αποθήκευση 200 εκ. τεμαχίων. Κατά τη ξενάγηση, είδαν στην πράξη τις διαδικασίες που καθιστούν δυνατή την αποτελεσματική διαχείριση των περίπου 900.000 παραγγελιών ετησίως, που μεταφράζονται σε 250.000.000 πακέτα και εξυπηρετούνται από  6.000.000 γραμμές παραγγελιών. Περιηγήθηκαν στον κεντρικό χώρο της αποθήκης, περνώντας από το χώρο του picking, όπου είδαν τα εργαλεία IoT τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων Picking by voice & by light καθώς και τα αυτοματοποιημένα συστήματα μέτρησης της συνολικής αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την διαδικασία τοποθέτησης των σκευασμάτων στους  θαλάμους κατάψυξης που καλύπτουν την ανάγκη αποθήκευσης των φαρμακευτικών προϊόντων σε συνθήκες ψυγείου (μεταξύ + 2°C και + 8°C), ενώ παρακολούθησαν και τη διαδικασία φόρτωσης τους στις αποκλειστικές εγκαταστάσεις cross-docking και είδαν το ενσωματωμένο σύστημα τηλεματικής, με δυνατότητες συναγερμού σε πραγματικό χρόνο για τη θερμοκρασία και ασφάλεια των προϊόντων, που διαθέτει ο στόλος των φορτηγών.

#########