Οι ευρυαγγείες είναι μικρά κόκκινα ή μπλε φλεβίδια που διακρίνονται κάτω από την επιδερμίδα και που μπορεί να προκαλούν μόνο αισθητικό πρόβλημα ή και ενοχλήσεις όπως κάψιμο, μούδιασμα, κράμπες και αίσθημα βάρους. Η σκληροθεραπεία και τα λέηζερ αποτελούσαν μέχρι τώρα τις πιο αξιόπιστες επιλογές θεραπείας.

 

Σήμερα όμως υπάρχει και η καινοτόμος μέθοδος της θερμοπηξίας  που δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα των ευρυαγγειών ξεπερνώντας τους περιορισμούς και τα προβλήματα της σκληροθεραπείας και των λέηζερ όπως αυτά που αναφέρετε. Η μέθοδος της θερμοπηξίας αναπτύχθηκε στη Ευρώπη την τελευταία δεκαετία με εντυπωσιακά αποτελέσματα και έλαβε πρόσφατα έγκριση FDA στις ΗΠΑ.

Η θερμοπηξία λειτουργεί με κύματα υψηλής συχνότητας που μέσω μιας τριχοειδούς βελόνας αποδίδει θερμική ενέργεια και διακόπτει τη ροή του αίματος στο αγγείο χωρίς κανένα κίνδυνο βλάβης για την επιδερμίδα. Αμέσως μετά την εφαρμογή η ευρυαγγεία εξαφανίζεται και εμφανίζεται ερυθρότητα που παραμένει ορατή για δύο έως τρεις εβδομάδες.

 

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε εποχή του χρόνου σε όλες τις περιοχές του σώματος και σε κάθε τύπο δέρματος. Δεν απαιτεί ελαστική περίδεση, δεν ενέχει κίνδυνο εγκαύματος ή νέκρωσης και είναι εύκολα ανεκτή από τους ασθενείς. Οι μόνες αντενδείξεις είναι σε ασθενή με βηματοδότη, σε αλλεργία στο nickel ή σε μολυσματική νόσο του δέρματος

 

 

 

 

Απόστολος  Σαλίβερος
Αγγειοχειρουργός

#########