Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) πραγματοποίησε χθες στα γραφεία του την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας. Στη λιτή εκδήλωση παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο.Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Διονύσιος Φιλιώτης, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι o ΣΦΕΕ είναι σύμμαχος της Πολιτείας και, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν, συμβάλλει με ολοκληρωμένες θέσεις για όλα τα θέματα. Θέσεις που εκφράζουν το κοινό συμφέρον των πολιτών, της Πολιτείας, των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων εις αυτάς. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει τεχνογνωσία για να συνδράμει το έργο της Κυβέρνησης στην καταπολέμηση της σπατάλης στο χώρο της Υγείας

 

.

Παράλληλα, ο κ. Φιλιώτης επεσήμανε ότι το φάρμακο αποτελεί το 17% μόνο των δαπανών υγείας και η καταπολέμηση της σπατάλης, για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, πρέπει να επεκταθεί σε όλο το σύστημα μέσα από την καθολική εφαρμογή της μηχανοργάνωσης και του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας.

 

Εν συνεχεία, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της μηχανοργάνωσης  να προωθήσει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς, και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κα Αθηνά Δρέττα η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση της Κυβέρνησης για διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για όλα τα κρίσιμα θέματα του κλάδου.

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η κα Δήμητρα Παταργιά, Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, οι κ.κ. Παναγιώτης Μαχαίρας, Καθηγητής Βιοφαρμακευτικής – Φαρμακοκινητικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Μέλος του ΚΕΣΥ – Γενικός Γραμματέας Π.Ι.Σ., Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνό – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Ασφάλισης Ο.Τ.Α., Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Π.Ε.Φ., Μανώλης Κάτσαρης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, η κα Ειρήνη Τσικαλάκη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.), οι κ.κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος, Πρόεδρος του Προμηθευτικού Συναιτερισμού Φαρμακοποιών Αττικής (ΣΥΝ.ΠΕ.), Καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας, Γενικός και Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Καθηγητής Ιωάννης Υφαντόπουλος, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Λεωνίδας Κρασάρης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Γιωργος Συκιανάκης, τ. Πρόεδρος του ΣΦΕΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Γενικοί Διευθυντές των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και πλήθος υψηλόβαθμων στελεχών τους.

#########